ΑρχικήsecurityΠιστωτικό ίδρυμα είχε μετατραπεί σε παράνομο ανταλλακτήριο Bitcoin!

Πιστωτικό ίδρυμα είχε μετατραπεί σε παράνομο ανταλλακτήριο Bitcoin!

-Eμπλοκή ανώτατου τραπεζικού στελέχους στην παράνομη ιστοσελίδα ανταλλαγής Bitcoin, coin.mx

-Με ποιον τρόπο οι εγκληματίες χρησιμοποιούσαν την τράπεζα ως όχημα για τη διενέργεια παράνομων συναλλαγών

Bitcoin

Οι αρχές των ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες έναντι ανώτατου στελέχους γνωστού τραπεζικού οργανισμού του New Jersey για αποδοχή δωροδοκίας και χρήση του πιστωτικού του ιδρύματος ως όχημα για την παράνομη ανταλλαγή Bitcoins, σε συνεργασία με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας coin.mx.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έκρινε τον 46χρονο Trevon Gross ένοχο για δωροληψία ύψους $150.000 από τον Anthony Murgio, έναν εκ των διαχειριστών του coin.mx, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο, μαζί με το συνεργάτη του, Yuri Lebedev.

Το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα αξιοποιούταν ως “βιτρίνα” για την πραγματοποίηση παράνομων συναλλαγών

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν το περασμένο καλοκαίρι για τη λειτουργία μιας παράνομης ιστοσελίδας ανταλλαγής Bitcoins (coin.mx) στο διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου του 2013 και Ιούλιου του 2015.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι δύο άνδρες δωροδόκησαν τον Gross προκειμένου να εκλεγούν στο διοικητικό συμβούλιο της πιστωτικής ένωσης HOPE.

Χρησιμοποιώντας τη θέση τους και σε συνεργασία με τον 46χρονο, χρησιμοποιούσαν τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας για την συγκάλυψη των Bitcοin-to-cash συναλλαγών που πραγματοποιούνταν διαμέσω της ιστοσελίδας coin.mx.

Επιπλέον, είχαν δημιουργήσει μια πλαστή ιστοσελίδα με την ονομασία Collectables Club, την οποία χρησιμοποιούσαν για να εμφανίζουν τις παράνομες συναλλαγές ως πωλήσεις προϊόντων, όπως γραμματοσήμων και αθλητικών αναμνηστικών.

Με τον τρόπο αυτό, η ομάδα εξαπατούσε τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ώστε να εγκρίνουν πληρωμές για τα υποτιθέμενα εμπορεύματα, τα οποία στην πραγματικότητα επρόκειτο για Bitcοin. Οι εγκληματίες συνιστούσαν μάλιστα στους πελάτες τους να αποκρύπτουν από τις τράπεζες οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη φύση των συναλλαγών τους.

Ο Gross καταδικάστηκε και αντιμετωπίζει τώρα μέγιστη ποινή έως και τριάντα χρόνια κάθειρξης.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS