ΑρχικήsecurityDebian Linux : Κατανοώντας το Universal Operating System !

Debian Linux : Κατανοώντας το Universal Operating System !

Debian Linux : Κατανοώντας το Universal Operating System !

Debian_6.0.2.1-1024x576

Το Debιαn έχει μια πολύ πλούσια ιστορία, δεδομένου ότι κατέχει σημαντική θέση και σημασία στην εξέλιξη των Linux-based operating systems. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λειτουργικά συστήματα ανοικτού κώδικα για υπολογιστές και servers. Ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τον Ian Murdock το 1993, και το Debιαn είδε την πρώτη του stable έκδοση το 1996.

Τα Linux-based distributions  έρχονται με τόνους από tools  που κάνουν το package managing εξαιρετικά εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, η κατανόηση του development process του Debιαn και των διαφόρων περιοχών του είναι δύσκολο για το ευρύ κοινό. Για να κάνει αυτό ευκολότερο, ο Claudio F Filho έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό Linux infographic που εξηγεί το Debιαn και τις διάφορες εκδόσεις του.

​​ https://www.secnews.gr/101917/mono-enas-mhnas-gia-to-ethihak/btn-large” variation=”btn-success”]Μόνο 1 μήνας έμεινε για το EthiHak!! ΕΣΥ είσαι μέσα? Αν όχι, προλαβαίνεις ακόμα!

Το Debιαn Linux σε μια μόνο εικόνα (Κάντε Click για μεγέθυνση)

 

debian-single-image

Debιαn Fact: Για όσους δεν γνωρίζουν, το όνομα του Debιαn είναι ένα πάντρεμα των ονομάτων του δημιουργού του  Ian Murdock, και της γυναίκας του, Debra.

​​ https://www.secnews.gr/102199/sas-kleboun-wi-fi/Δείτε ακόμα: Σας κλέβουν Wi-Fi ? Πιάστε τους!

Βρήκατε το  infographic ενδιαφέρον και χρήσιμο; Μπορείτε να μας πείτε την γνώμη σας παρακάτω στα σχόλια!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS