ΑρχικήsecurityΠοια χώρα δημιούργησε ακαδημία για την εκπαίδευση Black Hat Hackers;

Ποια χώρα δημιούργησε ακαδημία για την εκπαίδευση Black Hat Hackers;

Σκεπτόμενη την εθνική της ασφάλεια, η Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών PET της Δανίας έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για τους ανθρώπους για να ενταχθούν στη «Hackers Academy», όπου θα εκπαιδευτούν στο επιθετικό και αμυντικό hacking και στις online επιθέσεις.

Ποια χώρα δημιούργησε ακαδημία για την εκπαίδευση Black Hat Hackers;

Η Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Δανίας που ονομάζεται PET (Politiets Efterretningstjeneste) έχει φτιάξει ένα σχέδιο που ονομάζεται “Hackers Academy”, το οποίο θα εκπαιδεύει black hat hackers για επιθετικούς και αμυντικούς σκοπούς. Το σχέδιο αυτό προέκυψε προβλέποντας τις hacking επιθέσεις που ξεκίνησαν κατά της εθνικής ασφάλειας σε όλο τον κόσμο.

Η ακαδημία χάκερ της PET έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την 1η Αυγούστου, 2016. Τα μαθήματα στην Hacker Academy έχουν χωριστεί σε τρεις ενότητες, που θα καλυφθούν σε ένα διάστημα τεσσεράμισι μηνών.

Εδώ είναι οι τρεις ενότητες της Hackers Academy:

  • Μια βασική ενότητα πάνω στο δίκτυο, την IT υποδομή, καθώς και προηγμένη ασφάλεια
  • Στη συνέχεια, μια ενότητα αφιερωμένη στο αμυντικό hacking
  • Και η τελευταία θα διδάξει τους συμμετέχοντες σχετικά με επιθετικές τεχνικές hacking

Η φυσική θέση της ακαδημίας χάκερ κρατείται μυστική. Επίσης, η επιθετική και αμυντική hacking εκπαίδευση θα λάβει χώρα στην Κοπεγχάγη, την πρωτεύουσα της Δανίας, σε άγνωστη τοποθεσία. Μόλις οι συμμετέχοντες τελειώσουν τα μαθήματά τους, θα πρέπει να εγγραφούν στην Computer Network Exploitation ομάδα της ΡΕΤ.

Το να μπει κανείς στην Hackers Academy της Δανίας δεν θα είναι και τόσο εύκολο. Η ΡΕΤ θα προσλαμβάνει μόνο κάποιους χάκερ ανά έτος. Επίσης, αυτοί οι προσληφθέντες χάκερ θα πρέπει να περάσουν από μια δοκιμασία υψηλής ποιότητας στο σώμα κομάντο της Royal Danish Navy, το οποίο περιλαμβάνει μια μακρά σειρά από ψυχολογικές εξετάσεις.

Η Hacker Academy της Δανίας είναι μοναδική στο είδος της. Σε αντίθεση με άλλες χώρες που εφαρμόζουν προγράμματα-σκιά, η ΡΕΤ είναι ανοιχτή ως προς τα σχέδια της. Επιπλέον, έχει δημοσιεύσει μια επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της και ακόμη έχει ξεκινήσει και μια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης με διαφημίσεις στις τοπικές εφημερίδες, σε σταθμούς λεωφορείων και με διαφημιστικές πινακίδες.

Denmarks-hacker-academy1

Σύμφωνα με το αφεντικό της PET, τον Lars Findsen, ένας συμμετέχων δεν χρειάζεται να είναι ένας hacker υψηλού επιπέδου, αλλά αρκεί να έχει μόνο βασικές γνώσεις επί των οποίων ο οργανισμός μπορεί να χτίσει επάνω. Μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση του ΡΕΤ, όπου το κείμενο της αφίσας λέει: «Έχετε ό, τι χρειάζεται για να γίνετε μέλος μιας μυστικής ελίτ μονάδας;»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS