ΑρχικήsecurityΈρχεται παρακολούθηση σε Skype και Viber λόγω της τρομοκρατίας!

Έρχεται παρακολούθηση σε Skype και Viber λόγω της τρομοκρατίας!

Την παρακολούθηση των εφαρμογών Skype και Viber, λόγω των τελευταίων τρομοκρατικών γεγονότων στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες, σκέφτονται να ξεκινήσουν οι 28 υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνεδρίασαν εκτάκτως στις Βρυξέλλες.

viber-skype

Ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης, Koen Geens αιτήθηκε να ανοίξει η επικοινωνία στο Internet για ελέγχους ασφαλείας και να σταματήσουν να κοιτάζουν μόνο στις παραδοσιακές υπηρεσίες επικοινωνίας όπως το τηλέφωνο.

“Έχουμε το Skype, το Viber. Θα πρέπει να ανοίξουμε το Internet”, δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός. 

 

 

Οι 28 υπουργοί με κοινή τους δήλωση ζήτησαν την ταχεία ολοκλήρωση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Στην ίδια δήλωση τόνισαν την αποφασιστικότητα όλων των χωρών της ΕΕ να ενωθούν για να αγωνιστούν μαζί κατά της τρομοκρατίας διατηρώντας παράλληλα τις ευρωπαϊκές αξίες και επισήμαναν ότι η επίθεση στις Βρυξέλλες στρέφεται “κατά της ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας μας”.

Η παρακολούθηση όμως του Skype και του Viber δεν θα είναι ένα εύκολο έργο για την ΕΕ. Η κρυπτογράφηση των εφαρμογών θα δυσκολέψει σίγουρα το έργο των αρχών κι έτσι αναμένεται μέσα στον επόμενο καιρό να ζητηθεί από τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού εγκλήματος όλων των χωρών αλλά και από τις εταιρίες των εφαρμογών να βοηθήσουν στο έργο της Κομισιόν.

Μπορεί αυτό να οδηγήσει σε διαφωνίες και να θυμίσει την πρόσφατη διαμάχη του FBI και της Apple για το iPhone του δράστη του San Bernardino. Αναμένουμε λοιπόν να δούμε αν το Skype και το Viber ή οποιαδήποτε άλλη τεχνολογική εταιρία με παρόμοια εφαρμογή επικοινωνίας δεχτούν να βοηθήσουν την ΕΕ.

https://www.secnews.gr/102466/to-fbi-isws-exei-tropo-na-paraviasei-to-iphone-xwris-ti-voitheia-tis-apple/btn-large” variation=”btn-success”]Το FBI έχει τρόπο να παραβιάσει το iPhone χωρίς τη βοήθεια της Apple!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS