ΑρχικήinetΤο Facebook θα μπορούσε να γίνει το μεγαλύτερο εικονικό νεκροταφείο

Το Facebook θα μπορούσε να γίνει το μεγαλύτερο εικονικό νεκροταφείο

Facebook-death-memorialized-accounts-digital-legacy

Τα προφίλ των νεκρών στο Facebook  μπορεί να ξεπερνούν σε αριθμό αυτών που ζουν γύρω στο 2098!

Σύμφωνα με ένα στατιστικολόγο, περισσότεροι θα είναι οι λογαριασμοί των νεκρών παρά των ζωντανών χρηστών στο Facebook μέχρι το τέλος του αιώνα. Με άλλα λόγια, μέχρι το τέλος του αιώνα, ο γίγαντας της κοινωνικής δικτύωσης θα γίνει εικονικό νεκροταφείο ανά τον κόσμο, καθώς ο αριθμός των προφίλ των νεκρών θα ξεπερνά σε αριθμό τους ζώντες χρήστες. Το κοινωνικό δίκτυο έχει 1,5 δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως.

“Η Ιστοσελίδα η οποία έχει σήμερα 1,5 δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως, θα μετατραπεί στο μεγαλύτερο διαδικτυακό νεκροταφείο του κόσμου μέχρι το 2098”, δήλωσε ο Hachem Sadikki, υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης.

Αυτό θα συμβεί επειδή η ιστοσελίδα αρνείται να αφαιρέσει τους λογαριασμούς των νεκρών χρηστών. Αντ ‘αυτού, μετατρέπει την σελίδα σε μια μνημειώδη έκδοσή της. «Η άρνηση του Facebook να διαγράψει αυτόματα τους νεκρούς χρήστες σημαίνει ότι οι ζωντανοί θα είναι λιγότεροι νωρίτερα από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε» αναφέρει η έκθεση.

Ο μόνος τρόπος να διαγραφεί ένας λογαριασμός είναι αν κάποιος έχει τον κωδικό πρόσβασης του εκλιπόντος, να συνδεθεί και να τον κλείσει. Αλλά δεδομένου ότι λίγοι άνθρωποι δίνουν τον κωδικό τους σε τρίτους, η σελίδα είναι πιθανό να παραμείνει ανοιχτή πολύ καιρό μετά το θάνατο ενός χρήστη.

Η πολιτική του Facebook για τους νεκρούς χρήστες είχε προσελκύσει την κριτική, καθώς μερικές οικογένειες θέλουν περισσότερο έλεγχο για το πώς θα θυμούνται τους αγαπημένους τους online. Μερικοί νεκροί εξακολουθούν να εμφανίζονται σαν να έχουν γενέθλια στους φίλους τους και λαμβάνουν ειδοποιήσεις παρά το γεγονός ότι απεβίωσαν.

Το Facebook έχει προσπαθήσει να λύσει αυτό το πρόβλημα, ζητώντας από τους χρήστες να ορίσουν ένα “Legacy Contact» εκ των προτέρων – δηλαδή να επιλέξουν κάποιον που θα χειριστεί το λογαριασμό τους μετά το θάνατό τους. Το άτομό αυτό θα είναι σε θέση να διαχειριστεί τη σελίδα αφού ο χρήστης αποβιώσει, γράφοντας ένα τελευταίο μήνυμα, ακόμα και να αποδεχτεί τα νέα αιτήματα φιλίας. Μπορεί επίσης να ενημερώσει το εξώφυλλο και τη φωτογραφία του προφίλ σε κάτι πιο κατάλληλο.

Σύμφωνα με την έκθεση, το Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε για τη δική του άποψη σχετικά με το πότε οι νεκροί χρήστες θα ξεπερνούν τους ζωντανούς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS