ΑρχικήsecurityΤο WhatsApp ενισχύει την κρυπτογράφηση του μετά την υπόθεση της Apple!

Το WhatsApp ενισχύει την κρυπτογράφηση του μετά την υπόθεση της Apple!

Η εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων WhatsApp επιδιώκει να καθησυχάσει τους χρήστες της σχετικά με την ιδιωτική τους ζωή κρυπτογραφώντας όλα τα μηνύματα που στέλνονται μέσω αυτής.

whatsapp_encryption-680x400

Σε ένα blog post ο CEO του WhatsApp, Jan Koum εξήγησε ότι κάθε συζήτηση στην εφαρμογή είτε είναι ιδιωτική είτε ομαδική συνομιλία θα έχει πλήρη end-to-end κρυπτογράφηση, καθιστώντας έτσι τον παραλήπτη το μοναδικό άτομο που μπορεί να δει το μήνυμα.

“Κανείς δεν μπορεί να δει μέσα σε αυτό το μήνυμα. Ούτε εγκληματίες του κυβερνοχώρου, ούτε hackers, ούτε καταπιεστικά καθεστώτα, ούτε καν εμείς!”, γράφει ο Koum. “H end-to-end κρυπτογράφηση βοηθάει την επικοινωνία μέσω του WhatsApp να γίνει ιδιωτική, περίπου όπως μια συνομιλία face to face.

https://www.secnews.gr/101292/tip-whatsapp-%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%af%ce%b1-chatting/Μυστικά Tip του WhatsApp που θα ανυψώσουν την εμπειρία chatting

Η ιστοσελίδα της εφαρμογής εξηγεί ότι η end-to-end κρυπτογράφηση λειτουργεί ασφαλίζοντας τα μηνύματα με ένα κλείδωμα που μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης είναι σε θέση να ξεκλειδώσουν και να διαβάσουν με ένα ειδικό κλειδί. Για επιπλέον προστασία, κάθε μήνυμα που αποστέλλεται έχει το δικό του μοναδικό κλείδωμα και κλειδί. Όλα αυτά συμβαίνουν αυτόματα και ούτε η ίδια η εταιρία δεν μπορεί να διαβάσει τα μηνύματα.

Η ανακοίνωση του WhatsApp έρχεται μετά από τη μεγαλύτερη σύγκρουση πάνω στη συζήτηση για την κρυπτογράφηση και την προστασία των προσωπικών δεδομένων μεταξύ της κυβέρνησης και μιας εταιρίας τεχνολογίας. Τον Φεβρουάριο, το FBI ζήτησε από την Apple να ξεκλειδώσει το iPhone ενός από τους δράστες του San Bernardino ώστε οι αρχές να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του.

https://www.secnews.gr/102628/to-fbi-ksekleidwse-to-iphone-tou-san-bernardino-xwris-tin-voitheia-tis-apple/Το FBI ξεκλείδωσε το iPhone του San Bernardino χωρίς την Apple!

Η Apple αρνήθηκε υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι παραβίαση της ιδιωτικής ζωής. Το FBI πήγε την Apple στο δικαστήριο αλλά εν τέλει κατάφερε να ξεκλειδώσει τη συσκευή χωρίς τη βοήθεια της εταιρίας και απέσυρε τη μήνυση.

Η υπόθεση παρ’ όλα αυτά δημιούργησε εθνική συζήτηση για το αν οι αρχές θα μπορούν να ξεκλειδώσουν και άλλες συσκευές στο μέλλον και για το ζήτημα της προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

“Για μένα είναι προσωπικό! Μεγάλωσα στη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Κομμουνισμού και το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να μιλήσουν ελεύθερα ήταν ένας από τους λόγους που η οικογένεια μου αποφάσισε να μετακομίσει στις ΗΠΑ.”, δήλωσε ο CEO του WhatsApp.

https://www.secnews.gr/102774/apple-se-fbi-parakalw-xakarete-mas-ksana-kai-deikste-mas-pws-to-kanate/btn-large” variation=”btn-success”]Apple σε FBI: Παρακαλώ χακάρετέ μας ξανά και δείξτε μας πώς το κάνατε.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS