ΑρχικήsecurityΑφιέρωμα στους πιο γνωστούς hackers! Part 1

Αφιέρωμα στους πιο γνωστούς hackers! Part 1

Υπάρχουν 2 τύποι hackers! Το πρώτο είναι αυτό που συχνά βλέπετε στις ταινίες του Hollywood, αντικοινωνικοί “σπασίκλες” που προσπαθούν να κατακτήσουν τον κυβερνοχώρο και να τα κάνουν όλα άνω κάτω! Το δεύτερο είδος είναι αυτοί που απλά απολαμβάνουν να ψάχνουν για καινούρια κόλπα πάνω σε software source code και hardware gigs.

hackers

Ναι σωστά! Ο όρος hacker πιο συχνά αφορά αυτούς που ανήκουν στον δεύτερο τύπο και δεν έχουν κακές προθέσεις! Συχνά όμως ο όρος χρησιμοποιείται για εγκληματίες του κυβερνοχώρου.Υπάρχουν και καλοί και κακοί hackers! Οι καλοπροαίρετοι hackers συχνά ονομάζονται “white hats” και οι κακοί “black hats.”

Ας δούμε μερικούς από τους πιο διάσημους black hat hacker και την ιστορία τους:

Jonathan James

hacker-jonathan-james

Ο Jonathan James ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο “c0mrade” στο Διαδίκτυο. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για hacking στις ΗΠΑ όταν ήταν ακόμα ανήλικος! Σε ηλικία μόνο δεκαπέντε ετών κατάφερε να παραβιάσει ένα μεγάλο αριθμό δικτύων, συμπεριλαμβανομένου της Bell South, της Miami-Dade, του Υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ και της NASA.

Ναι! O James χάκαρε το δίκτυο της NASA και κατέβασε αρκετό κώδικα για να μάθει πως δουλεύει η υπηρεσία.Η συνολική αξία της ζημιάς ήταν 1,7 εκατομμύρια$. Η NASA αναγκάστηκε να κλείσει το δίκτυο της για 3 ολόκληρες εβδομάδες και η έρευνα της παραβίασης κόστισε 41.000$.

Η ιστορία του James όμως είχε άδοξο τέλος το 2007 όταν ένας μεγάλος αριθμός εταιριών υψηλού προφίλ έπεσε θύμα μιας μεγάλης κυβερνοεπίθεσης. Αν και o James αρνήθηκε κάθε ανάμειξη, ήταν ύποπτος και διερευνήθηκε. Το 2008 ο James αυτοκτόνησε γιατί δεν ήθελε να καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα που δεν διέπραξε!

https://www.secnews.gr/102795/matriux-linux/Γνωρίστε το Matriux Linux: To εναλλακτικό OS των Hackers

Kevin Mitnick

hacker-kevin-mitnick

Η διαδρομή του Mitnick ως hacker είναι τόσο ενδιαφέρουσα και συναρπαστική που το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τον είχε ονομάσει τον μεγαλύτερο καταζητούμενο computer εγκληματία στην ιστορία. Η ιστορία του ήταν η βάση για 2 ταινίες!

Αφού έκανε ένα χρόνο στη φυλακή για hacking στο δίκτυο της Digital Equipment Corporation αφέθηκε ελεύθερος αλλά υπό παρακολούθηση για 3 χρόνια. Κοντά στο τέλος αυτής της περιόδου, ξέφυγε και επί 2 χρόνια χάκαρε το εθνικό σύστημα άμυνας και απέκτησε πρόσβαση σε πολλά εταιρικά μυστικά.

Ο Mitnick τελικά πιάστηκε και καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση. Αφού έκτισε την ποινή του έγινε σύμβουλος και ομιλητής για θέματα ΙΤ security. Τώρα είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Mitnick Security Consulting, LLC.

 

Albert Gonzalez

hacker-albert-gonzalez
Ο Albert Gonzalez έγινε διάσημος στο Διαδίκτυο αφού σύλλεξε πάνω από 170 εκατομμύρια αριθμούς πιστωτικών καρτών και καρτών ΑΤΜ σε μια περίοδο 2 ετών. Ναι μιλάμε για λίγο πάνω από τον μισό πληθυσμό των ΗΠΑ.

Ο Gonzalez ξεκίνησε ως αρχηγός της ομάδας hackers, ShadowCrew. Αυτή η ομάδα έκλεψε 1,5 εκατομμύριο αριθμούς πιστωτικών καρτών και τους πουλούσε στο Διαδίκτυο. Επίσης κατασκεύαζε πλαστά διαβατήρια, κάρτες ασφάλισης ασθένειας και πιστοποιητικά γεννήσεως.

Ο Gonzalez τελικά πιάστηκε αφού χάκαρε τις βάσεις δεδομένων της TJX Companies και Συστήματα Πληρωμών Heartland για τους αποθηκευμένους αριθμούς πιστωτικών καρτών τους. Το 2010 καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση.

https://www.secnews.gr/102523/poia-xwra-dimiourgise-akadimia-gia-ekpaideusi-black-hat-hackers/Ποια χώρα δημιούργησε ακαδημία για την εκπαίδευση Black Hat Hackers;

Συντονιστείτε στο SecNews και την επόμενη Κυριακή για τη συνέχεια του αφιερώματος στους hackers που άφησαν εποχή!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS