ΑρχικήSecurityΤεράστια διαρροή δεδομένων από την κυβέρνηση της Συρίας;

Τεράστια διαρροή δεδομένων από την κυβέρνηση της Συρίας;

Η Cyber Justice Team ισχυρίζεται μια μαζική διαρροή δεδομένων από την κυβέρνηση της Συρίας. Περισσότερα από 43 GB δεδομένων είναι διαθέσιμα online!

κυβέρνηση της Συρίας, κυβέρνηση της Συρίας, κυβέρνηση της Συρίας

Η ομάδα των hackers, Cyber Justice Team διέρρευσε 10 GB συμπιεσμένων δεδομένων (αποσυμπιέσμένα είναι πάνω από 43 GB δεδομένων) από διάφορες Συριακές κυβέρνητικές αλλά και ιδιωτικές εταιρείες.

Η ομάδα υποστήριξε ότι χάκαρε τον Linux server που ανήκει στην Συριακή Ρυθμιστική Επιτροπή για τις υπηρεσίες πληροφορικής, το Συριακό Εθνικό Οργανισμό για τις υπηρεσίες του Δικτύου. Οι hackers ανέβασαν τα αρχεία στην υπηρεσία MEGA κι επίσης ανακοίνωσαν τα στοιχεία στο PasteBin και δημοσίευσαν τον κωδικό του server που παραβίασαν!

Σύμφωνα με ειδικούς ασφαλείας από το Risk Based Security που ανέλυσαν τα αρχεία, τα περισσότερα προέρχονται από παλιές παραβιάσεις δεδομένων.

https://www.secnews.gr/103000/ekstrateia-twn-anonymous-stin-italia-gia-kaluteres-sunthikes-ergasias/Εκστρατεία των Anonymous στην Ιταλία για καλύτερες συνθήκες εργασίας!

Η Toyota επενδύει σε μια startup ιπτάμενων ταξί

SecNewsTV 5 hours ago

Σε αυτά τα δεδομένα περιέχονται 38.768 φακέλοι στους οποίους περιλαμβάνονται 274.477 αρχεία από 55 διαφορετικά domains που ανήκουν σε κρατικούς φορείς και ιδιωτικές εταιρίες. Η συντριπτική πλειοψηφία των αρχείων ήταν προεπιλεγμένα αρχεία Plesk, Joomla !, και Cportal (PhpNuke-CMS) setups. Οι επιτιθέμενοι πιθανόν να εκμεταλλεύτηκαν κάποια γνωστά τρωτά σημεία στο ξεπερασμένο λογισμικό.

Η ανάλυση του Risk Based Security έδειξε ότι τα δεδομένα φαίνεται να προέρχονται από το nans.gov.sy, τον Εθνικό Οργανισμό για υπηρεσίες δικτύου, και περιέχει δεδομένα από 55 Συριακά domains, 25 από τα οποία είναι .gov.sy, 2 .org.sy, 1 com.sy και τα υπόλοιπα με το γενικό .sy. Τα περισσότερα domains που επηρεάστηκαν φαίνεται να ήταν ανένεργα ή παλιά που δεν χρησιμοποιούνται πια. Πολύ λίγα από αυτά που παραβιάστηκαν φαίνεται να έχουν κάποια σημασία για τον λαό της Συρίας σύμφωνα με το RBS.

Η ομάδα των hackers, Cyber Justice Team πολεμάει και την κυβέρνηση της Συρίας και το IS, και οι δύο καταπιεστές του Συριακού λαού!

https://www.secnews.gr/102978/afierwma-stous-pio-gnwstous-hackers-part1/btn-large” variation=”btn-success”]Αφιέρωμα στους πιο γνωστούς hackers! Part 1

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS