ΑρχικήHow ToΠοιά είναι η πιο πολύπλοκη γλώσσα προγραμματισμού; 

Ποιά είναι η πιο πολύπλοκη γλώσσα προγραμματισμού; 

Ποιά είναι η πιο πολύπλοκη γλώσσα προγραμματισμού; 
Ποιά είναι η πιο πολύπλοκη γλώσσα προγραμματισμού;

Όλοι απεχθάνονται τους πολύπλοκους κωδικούς αφού είναι δύσκολοι και στην κατανόηση αλλά και στην διατήρησή τους. Ωστόσο μπορούμε να κάνουμε τον κώδικά μας περισσότερο κατανοητό και πιο εύκολο στην ανάγνωση ελαττώνοντας τον αριθμό των παραμέτρων, τον αριθμό των statements στο function, και τον αριθμό των nesting.

Η JavaScript εξακολουθεί να κυβερνά το web ως η πιο δημοφιλής γλώσσα προγραμματισμού μεταξύ των προγραμματιστών παρόλη την πολυπλοκότητα του κώδικά της.

https://www.secnews.gr/102239/debian-linux/btn-large” variation=”btn-success”]Διαβάστε περισσότερα: Debian Linux : Κατανοώντας το Universal Operating System !

Την αντίληψη αυτή επιβεβαίωσε και πάλι μια πρόσφατη μελέτη με θέμα τις γλώσσες προγραμματισμού, και προέκυψε πως οι γλώσσες  όπως η JavaScript και η Python είναι πιο περίπλοκες από όσο νομίζετε. Η JavaScript αποδείχθηκε ότι ήταν η πιο πολύπλοκη γλώσσα, και ακολουθείται από την PHP, Java, C #, και Python.

Εκτός από τον παράγοντα πολυπλοκότητας, η Serene ανέλυσε πάνω από 400 δισεκατομμύρια γραμμές κώδικα και έψαξε και για άλλους παράγοντες, όπως «σε ποια γλώσσα ο μέσος προγραμματιστής χρειάζεται τη μεγαλύτερη βοήθεια» και «ποιες γλώσσες προγραμματισμού είναι λιγότερο εκφραστικές». Για άλλη μια φορά, η JavaScript αποδείχθηκε ότι είναι η πιο πολύπλοκη γλώσσα προγραμματισμού.

Ρίξτε μια ματιά στο ενδιαφέρον infographic παρακάτω και πείτε μας την δική σας γνώμη στα σχόλια:

https://www.secnews.gr/102234/olh-h-python-language-se-mia-eikona/Δείτε ακόμα: Όλη η Python Language σε μια μόνο εικόνα… δες την!

Ποια είναι η περισσότερο πολύπλοκη γλώσσα προγραμματισμού για εσάς; Η JavaScript  ή η Python?

most-complex-programming-languages

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS