ΑρχικήinetΤο Facebook πετυχαίνει εκεί που θα έπρεπε να κυριαρχεί η Google!

Το Facebook πετυχαίνει εκεί που θα έπρεπε να κυριαρχεί η Google!

Το Facebook ανακοίνωσε ένα σωρό νέα προϊόντα στο συνέδριο των προγραμματιστών του αυτή την εβδομάδα αλλά μια ερώτηση γεννάται σε όλες τους γνώστες της βιομηχανίας “Που είναι η Google;”

Facebook-Google

Φαίνεται ότι το Facebook αφήνει την σκόνη του στην Google σε κάποιους τομείς όπου κανονικά ο γίγαντας της αναζήτησης θα έπρεπε να κυριαρχεί. Η επιθετική ανάπτυξη του Facebook σε ορισμένες νέες τεχνολογίες έχει τη δυνατότητα να ταρακουνήσει το επιχειρηματικό τοπίο.

Πάρτε για παράδειγμα την πρόσφατη κίνηση του Facebook ως προς το video live-streaming. Σίγουρα το Youtube έχει δυνατότητες broadcasting κι έχει μεγάλα live-streamed events όπως το US president’s State of the Union address και πολλά debates. Το Facebook όμως φέρνει streaming δυνατότητες του στο κοινό και ήδη απέδειξε το virality της προσέγγισης του αφού σχεδόν ένα εκατομμύριο άτομα συντονίστηκαν ταυτόχρονα για να παρακολουθήσουν την έκρηξη ενός καρπουζιού.

Σύμφωνα με έναν συνεργάτη του κοινωνικού δικτύου, μέρος της επιτυχίας αυτού του live προϊόντος είναι οι δημιουργοί των βίντεο μπορούν να προσελκύσουν άτομα που απλά βρίσκονται στο Facebook έτσι κι αλλιώς. Η Google μπορεί να προσελκύσει τον ίδιο αριθμό ατόμων ή και περισσότερους να παρακολουθήσουν ένα live video στο YouTube αλλά στην πλειονότητα των περιπτώσεων αυτά τα άτομα θα έχουν ψάξει γι΄ αυτό το βίντεο, δεν θα χάζευαν απλά στο YouTube και θα έπεσαν πάνω του.

Και η επιτυχία στο live video, που είναι το πλησιέστερο της τηλεόρασης, σημαίνει και τεράστιες δυνατότητες διαφήμισης! Αυτή τη στιγμή στους διαφημιστές αρέσει το YouTube γιατί έχει περιεχόμενο υψηλότερης ποιότητας και οι μάρκες μπορούν να συνδυαστούν με επαγγελματίες δημιουργούς βίντεο. Από την άλλη πλευρά, το Facebook δεν έχει την ίδια ποσότητα βίντεο υψηλής ποιότητας να προσφέρει στους διαφημιστές αλλά αυτό είναι κάτι που το κοινωνικό δίκτυο έχει σκοπό να το αλλάξει σύντομα.

https://www.secnews.gr/102901/google-street-view-fwtografies/btn-large” variation=”btn-success”]Φωτογραφίες του Google Street View που «αφηγούνται» περίεργες ιστορίες

Ο άλλος τομέας που θα περίμενε κάποιος να κυριαρχεί η Google είναι η ανταλλαγή μηνυμάτων αλλά η εφαρμογή του Facebook, Messenger φαίνεται ότι είναι μίλια μπροστά από οτιδήποτε προσφέρει η Google. Το Hangouts της Google είναι μια εφαρμογή συνομιλίας που περιέχει και στοιχεία live video αλλά είναι κυρίως ένα εργαλείο συζήτησης.

Το Messenger από την άλλη έχει προχωρήσει πολύ αφού με τα νέα chatbots, ο Zuckerberg οραματίζεται ένα νέο chat μέσω του οποίου οι χρήστες θα μπορούν να αγοράζουν ένα μπλουζάκι, να καλούν το Uber τους, να κάνουν κράτηση για φαγητό, να αγοράζουν εισιτήρια, να ελέγχουν την πτήση κ.α.

https://www.secnews.gr/103078/metaferete-xrhmata-mesw-tou-facebook-messenger/F8 Effect: Μεταφέρετε χρήματα με το Facebook Messenger

Φανταστείτε τώρα οι χρήστες να είναι σε θέση να στείλουν ένα μήνυμα στο απορρυπαντικό Tide για το πως να βγάλουν ένα λεκέ από καφέ από ένα ρούχο τους και να λαμβάνουν κατευθείαν απάντηση με video στο Messenger. ΑΝΤΙΟ διαφήμιση στη Google!

Υπάρχει η πιθανότητα να ξεχαστεί το Google search αφού οι άνθρωποι πλέον θα είναι σε θέση να αναζητάνε ότι θέλουν μέσω chat, που στην περίπτωση μας είναι το Messenger 

H Wall Street Journal ανέφερε τον περασμένο Δεκέμβρη ότι η Google σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια έξυπνη, εστιασμένη σε bot, messenger εφαρμογή αλλά ακόμα δεν έχουμε δει κανένα στοιχείο του εν λόγω προϊόντος.

Η Google έχει το δικό της συνέδριο προγραμματιστών τον επόμενο μήνα κι ελπίζουμε να μην μας απογοητεύσει με τις ανακοινώσεις των νέων προϊόντων της!

https://www.secnews.gr/102435/pws-na-paiksete-to-krummeno-basketball-minigame-sto-facebook-messenger/btn-large” variation=”btn-info”]Πώς να παίξετε το κρυμμένο basketball minigame στο Facebook Messenger!

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS