ΑρχικήinetΗ χρήση του Tor Browser για την Facebook πρόσβαση ξεπερνά το 1...

Η χρήση του Tor Browser για την Facebook πρόσβαση ξεπερνά το 1 εκατ.!

Ο αριθμός των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα περιήγησης Tor για τη διατήρηση της ιδιωτικότητας και της ανωνυμίας τους έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο αυτό το μήνα, σύμφωνα με το Facebook. Ακόμα και που πρόκειται απλά για μια σταγόνα στον ωκεανό, οι αριθμοί των χρηστών του Facebook, είναι μια ισχυρή απόδειξη ότι οι άνθρωποι θέλουν προστασία της ιδιωτικής τους ζωής.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα περιήγησης Tor για να αποκτήσουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο social media site στον κόσμο, το Facebook, έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο αυτό το μήνα, τον Απρίλιο, για πρώτη φορά στην ιστορία.

Η χρήση του Tor Browser για την Facebook πρόσβαση ξεπερνά το 1 εκατ.!

Το Tor, γνωστό και ως «Onion Router», είναι διάσημο για την παροχή ανωνυμίας σε όλο τον κόσμο στο διαδίκτυο, ενώ σερφάρουν σε μια ιστοσελίδα. Αυτή η τεχνολογία του δικτύου έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την προστασία της ιδιωτικής ζωής του web χρήστη με την κρυπτογράφηση και τη δρομολόγηση τυχαίων συνδέσεων Internet μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου από volunteer relays. Γίνεται δυσκολότερο για μεμονωμένες συνδέσεις web για να οδηγήσουν πίσω σε έναν συγκεκριμένο χρήστη.

Νωρίτερα, υπήρξε ένα μικρό τεχνικού είδους πρόβλημα με τη σύνδεση στο Facebook μέσω της Tor access browser. Εξαιτίας αυτού, το Facebook δημιούργησε μια αποκλειστική (dedicated) onion διεύθυνση για Tor πίσω τον Οκτώβριο του 2014. Η δημιουργία της dedicated Onion διεύθυνσης αποσκοπούσε στο να καταστήσει ευκολότερο για τους χρήστες να συνδεθούν μέσω του Tor.

Αυτή η διεύθυνση βοήθησε και στην επισήμανση της κυκλοφορίας των δικτυακών διαδρομών από το site με τις υποδομές ασφαλείας.

Σε ορισμένους χρήστες αρέσει να χρησιμοποιούν το Tor για διαφορετικούς λόγους ασφαλείας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής και η ταυτοποίηση της φυσικής θέσης είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τη χρήση του Tor. Το σύστημα δρομολόγησης Tor μέσω ενός δικτύου relays καλύπτει τη φυσική τοποθεσία του χρήστη και επιπλέον κρύβει τα δεδομένα τοποθεσίας από το Facebook.

Από την άλλη πλευρά, το Tor επιβεβαίωσε τον αριθμό αυτό. Ωστόσο, για να διατηρηθεί η προστασία της ιδιωτικής ζωής, ακολουθεί μια συμβουλή από το Tor:

Όταν χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα του Facebook μέσω Tor, ο Tor Browser είναι υπεύθυνος για αυτά τα δεδομένα, έτσι ώστε να είναι ανώνυμα. Βέβαια, κάποιος μπορεί να δημοσιεύσει μια ενημέρωση της κατάστασής του λέγοντας ότι είναι σε κάποιο εστιατόριο, για παράδειγμα, και αυτό θα έπαυε αυτόματα την ανωνυμία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS