ΑρχικήHow ToΜετατρέψετε σαρωμένα PDF και εικόνες σε κείμενο με το Google Drive!

Μετατρέψετε σαρωμένα PDF και εικόνες σε κείμενο με το Google Drive!

Σίγουρα όλο και κάποια στιγμή της ζωής μας έχει έρθει μια στιγμή που χρειάστηκε να  μετατρέψουμε κάποια εικόνα σε επεξεργάσιμο κείμενο. Όμως, ψάχνοντας στο Διαδίκτυο οι επιλογές που εμφανίζονταν δεν ήταν δωρεάν και ζητούσαν ένα αρκετά καλό χρηματικό ποσό. Κατά τύχη όμως εκεί που έκανα κάποιες δουλείες στο Google Drive, έκανα κλικ σε ένα χαρακτηριστικό που πραγματικά έφτιαξε τη μέρα μου. Στην πραγματικότητα, το Google Drive παρέχει το λογισμικό OCR (Optical Character Recognition Software) δωρεάν και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μετατρέψετε τα αρχεία εικόνας σας σε κείμενο.

Μετατρέψετε σαρωμένα PDF και εικόνες σε κείμενο με το Google Drive!

Μετατροπή εικόνων σε κείμενο χρησιμοποιώντας το Google Drive:

Πριν προχωρήσετε, βεβαιωθείτε ότι η εικόνα που θα χρησιμοποιηθεί, περιέχει κάποιο κείμενο, έτσι ώστε να μπορεί να μετατραπεί με χρήση OCR. Αυτό μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για να μετατρέψετε αρχεία PDF σε κείμενο, δωρεάν.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα απλά βήματα:

  1. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Google Drive και συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το λογαριασμό σας στο Gmail.
  2. Τώρα κάντε κλικ στο κουμπί New και επιλέξτε File Upload για να ανεβάσετε την εικόνα που θέλετε να μετατρέψετε. Η εικόνα μπορεί να είναι οποιασδήποτε μορφής.
    pdf-ggl-01
  3. Μετά την ολοκλήρωση της μεταφόρτωση, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο εικόνας και να πηγαίνετε Open With > Google Docs.
    pdf-ggl-01
  4. Τώρα, η νέα καρτέλα ανοίγει με την εικόνα στην κορυφή και επεξεργάσιμο κείμενο από κάτω. Μπορείτε να επεξεργαστείτε το κείμενο και να αλλάξετε το μέγεθος της εικόνας εδώ.
    pdf-ggl-03
  5. Μπορείτε να διαγράψετε την εικόνα και να αποθηκεύσετε το κείμενο και να κλείσετε την καρτέλα. Τώρα θα είστε σε θέση να δείτε το Google Document με το κείμενο δίπλα στο αρχείο εικόνας.
  6. Τώρα μπορείτε να επεξεργαστείτε την εικόνα ή να κατεβάσετε το κείμενο στον υπολογιστή σας για να την επεξεργαστείτε.

Σημεία που πρέπει να δοθεί προσοχή:

  1. Η εικόνα θα πρέπει να είναι μικρότερη από 2 MB σε μέγεθος.
  2. Το κείμενο που μετατράπηκε μπορεί να περιέχει λάθη, έτσι ελέγξτε το πριν το χρησιμοποιήσετε.
  3. Για τα αρχεία PDF, μόνο οι πρώτες 10 σελίδες μετατρέπονται σε κείμενο. Αν έχετε ένα μεγάλο αρχείο PDF, αντί να επιλέξετε μια one-time μετατροπή, επιλέξτε την βήμα-βήμα τη μετατροπή ανά 10 σελίδες.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS