ΑρχικήHow ToΠως να μάθεις τι γνωρίζει η Google για σένα!

Πως να μάθεις τι γνωρίζει η Google για σένα!

Όταν χρησιμοποιείς την Google, ουσιαστικά έχεις κάνει μια συμφωνία με την εταιρία! 

Google

Χρησιμοποιείς δωρεάν τις υπηρεσίες Gmail, Drive, search, YouTube, Google Maps κλπ αλλά σε αντάλλαγμα δίνεις προσωπικές πληροφορίες στην εταιρία η οποία στη συνέχεια τις μοιράζεται σε διαφημιστές για να κάνουν πιο αποτελεσματικές τις διαφημίσεις τους. Για παράδειγμα, οι αεροπορικές γραμμές θέλουν να στοχεύσουν σε χρήστες που αγαπάνε να ταξίδια. Οι κατασκευαστές παιδικών ρούχων θέλουν να στοχεύσουν σε γονείς κλπ.

Η εταιρία χρησιμοποιεί πολλές μεθόδους για να μάθει για σένα. Υπάρχουν τα πράγματα που λες όταν κάνεις εγγραφή στο Gmail ή όταν χρησιμοποιείς το Android κινητό σου. Αυτά περιλαμβάνουν το όνομα σου, το κινητό σου, την τοποθεσία σου κ.α. Επίσης παρακολουθεί τις αναζητήσεις που κάνεις στο Internet, σε ποια sites μπαίνεις κλπ.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103831/krummena-mustika-google-search-part1/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#e87143″ color=”#1515157″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε ακόμα: Τα 14 Κρυμμένα Μυστικά του Google Search που πρέπει ν’ ανακαλύψετε! #1[/su_button]

Αλλά αν επισκεφτείς μια σελίδα που λέγεται “Web & App Activity” μπορείς να δεις τι ακριβώς παρακολουθεί. Στη συνέχεια αν πας στην σελίδα “Ads Settings” μπορείς να δεις τι νομίζει η Google ότι ξέρει για σένα και μπορείς να αλλάξεις αυτά που λέει στους διαφημιστές για σένα.

Δεν είναι εύκολο να βρεις την σελίδα “Web & App Activity”. Καταρχήν πρέπει να είσαι συνδεδεμένος στον λογαριασμό Google σου. Μόλις συνδεθείς, πήγαινε στο “https://history.google.com/history/” και κάνε κλικ στο “all time.”

Με αυτό θα δεις μια μεγάλη λίστα με τις αναζητήσεις σου. Μπορείς να τις διαγράψεις όλες αλλά αυτή η επιλογή δεν είναι εύκολη να την βρεις.Μπορείς πολύ εύκολα να διαγράψεις μια μέρα τη φορά. Αυτό βέβαια θα σου πάρει αιώνες για να καλύψεις τα δεδομένα χρόνων αλλά μπορείς να δοκιμάσεις. Επιλέξτε το “today” και κάντε κλικ στο “delete” στην κορυφή.

7u

Φυσικά θα δεις μια προειδοποίηση που θα σου λέει ότι δεν θες πραγματικά να διαγράψεις αυτές τις πληροφορίες αλλά η αλήθεια είναι ότι η Google δεν θέλει να τις διαγράψεις!

ushdu

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103711/facebook-i-google-pou-einai-kalutera-na-douleveis/” target=”blank” style=”glass” background=”#43e864″ color=”#1515157″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε ακόμα: Facebook ή Google; Που είναι καλύτερα να δουλεύεις;[/su_button]

Για να διαγράψεις όλη τη δραστηριότητα σου με τη μία, πήγαινε πίσω στην κύρια σελίδα του “Web and App Activity”, κάνει κλικ στις τρεις τελείες πάνω δεξιά. Στη συνέχεια πήγαινε “Delete options,” μετά “Advanced” και μετά “All time.”

sax

Τώρα κάνε κλικ στο μικρό κουμπί με το menu στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης.

dcf

Εδώ μπορείς να βρεις τι πληροφορίες κρατάει η εταιρία για την τοποθεσία σου, τη συσκευή σου, από το YouTube κ.α. Μπορείς επίσης να πας σε αυτές τις σελίδες και να διαγράψεις ότι θες.

snx

Αν πατήσεις στο “location history” θα σε πάει σε μια σελίδα με έναν χάρτη ο οποίος αντιπροσωπεύει το χρονοδιάγραμμα σας για το που και πότε έχετε πάει με το Google Maps ή άλλες υπηρεσίες τοποθεσίας. Κάνε κλικ στο κουμπί με τις ρυθμίσεις στην κάτω δεξιά γωνία.

dcs

Από εδώ μπορείς να διαγράψεις όλες τις πληροφορίες τοποθεσίας σου. Αλλά αν θες να δεις όλα τα δεδομένα που έχει μαζέψει η Google για σένα κάνε κλικ στο “download a copy of all your data.” (Μπορείς να το βρεις αυτό και από τη σελίδα “account settings”)

sxs

Κάνε κλικ στο “select all” και πάτα next.

click-on-select-all-scroll-down-and-select-next

[su_button url=”https://www.secnews.gr/101996/15-proionta-kai-uphresies-tis-google-pou-den-ikseres-oti-uphrxan/” target=”blank” style=”3d” background=”#fbf60c” color=”#1515157″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε ακόμα: 15 προϊόντα και υπηρεσίες της Google που δεν ήξερες ότι υπήρχαν![/su_button]

Στη συνέχεια θα επιλέξεις σε τι μορφή θες να έρθουν τα δεδομένα και που. Μπορεί να πάρει κάποια ώρα γιατί μπορεί να μιλάμε για μια μεγάλη ποσότητα δεδομένων. Καθώς περιμένεις μπορείς να πας να δεις τι ξέρουν οι διαφημιστές για σένα. Κάνε κλικ στο εικονίδιο του λογαριασμού σου και στη συνέχεια “my account.”

ssdc

Αυτό θα σε οδηγήσει στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου. Κάνε κλικ “Ads settings” και μετά “Manage ad settings.” Παρακάτω μπορείς να δεις ένα παράδειγμα με τα ενδιαφέροντα που πιστεύει η εταιρία ότι ενδιαφέρουν κάποιον. Σίγουρα σε κάποια θα έχει πέσει μέσα σε άλλα όμως όχι.

cjjh

Μετακινήσου προς τα κάτω και κάνε κλικ στο “Control signed-out ads”  και μπορείς να απενεργοποιήσεις το “interest-based ads” τουλάχιστον γι αυτόν τον browser.

dd

Τώρα πλέον έχεις έλεγχο για τι πληροφορίες συλλέγει η Google για σένα!

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103836/facebook-pws-na-deis-oles-tis-fwtografies-pou-exei-kanei-like-kapoios/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0cfbbb” color=”#1515157″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε ακόμα: Facebook: Πως να δεις όλες τις φωτογραφίες που έχει κάνει like κάποιος[/su_button]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS