ΑρχικήinetTo Facebook κερδίζει την υπόθεση με το εμπορικό σήμα της Κίνας

To Facebook κερδίζει την υπόθεση με το εμπορικό σήμα της Κίνας

Facebook- CEO Mark Zuckerberg speaks during a news conference at Facebook headquarters in Palo Alto, California May 26, 2010. REUTERS/Robert Galbraith

Το δικαστήριο του Πεκίνου έχει αποφανθεί υπέρ του Facebook και κατά μιας κινεζικής εταιρείας, η οποία είχε καταχωρήσει το «face book» ως ένα ξεχωριστό εμπορικό σήμα.

Το δικαστήριο είπε ότι η εταιρεία είχε “παραβιάσει ηθικές αρχές» με «προφανή πρόθεση να επαναλάβει και να αντιγράψει ένα άλλο εμπορικό σήμα υψηλού προφίλ.»

Η εταιρεία Zhongshan Pearl River, είχε καταχωρίσει το όνομα το 2014.

Το Facebook έχει αποκλειστεί στην Κίνα, αλλά έχει πρόσφατα περάσει σε μια «επίθεση γοητείας» για να αποκτήσει πρόσβαση στην κινεζική αγορά.

Η απόφαση του δικαστηρίου – που κυκλοφόρησε στις 28 Απριλίου, αλλά δεν καλύπτεται ευρέως στα αγγλικά – έχει οδηγήσει τα κινεζικά τοπικά μέσα ενημέρωσης να διερωτώνται αν η σκληρή στάση του Πεκίνου έναντι του Facebook μπορεί να μαλακώσει.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επίσκεψης στην Κίνα, ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg συναντήθηκε με τον επικεφαλής της προπαγάνδας στη Κίνα, Liu Yunshan καθώς και τον συνάδελφο γκουρού των μέσων ενημέρωσης Jack Ma.

Σε ό, τι οι κριτικοί περιέγραψαν ως μια ακροβατική επίδειξη δημοσιότητας για να κερδίσει την εύνοια της Κίνας, ο ίδιος πήγε και για ένα τρέξιμο στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου, παρά τη βαριά ατμοσφαιρική ρύπανση.

Οι δυτικές εταιρείες συχνά αγωνίζονται να έχουν τα εμπορικά σήματά τους στην Κίνα, δεδομένου ότι πρέπει να αποδείξουν ότι το εμπορικό σήμα τους είναι επίσης γνωστό στο εσωτερικό της χώρας.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Apple έχασε μια μάχη εμπορικό σήματος στην Κίνα, που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις που πωλούν τσάντες και άλλα δερμάτινα είδη μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την ονομασία “iPhone“.

Η Apple κατέθεσε την προσφορά για το σήμα κατατεθέν της, ως όνομα για ηλεκτρονικά της προϊόντα το 2002, αλλά δεν είχε εγκριθεί μέχρι το 2013.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS