ΑρχικήHow ToΗ Ιταλική πόλη Vicenza υιοθετεί το Zorin Linux &λέει αντίο στα Windows

Η Ιταλική πόλη Vicenza υιοθετεί το Zorin Linux &λέει αντίο στα Windows

Η Ιταλική πόλη Vicenza υιοθετεί το Zorin OS Linux & λέει αντίο στα Windows
Η Ιταλική πόλη Vicenza υιοθετεί το Zorin OS Linux & λέει αντίο στα Windows

Αγκαλιάζοντας την ιδέα του open source, η ιταλική πόλη Vincenza αποφάσισε να εγκαταστήσει το Linux distribution Zorin OS, και να αντικαταστήσει το λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows. Αυτό πρέπει να ξεκίνησε αρχικά  ως δοκιμή σε έναν αριθμό υπολογιστών στο δήμο της πόλης, σύμφωνα με πηγές εκ των έσω.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103792/mathete-ta-basika-linux-commands/” target=”blank” style=”3d” background=”#c6286a” color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε επίσης: Μάθετε εύκολα & γρήγορα τα βασικά Linux Commands! [Cheat Sheet][/su_button]

Αυτή η εξέλιξη είναι εμπνευσμένη από ένα project που διεξήχθη στο Institute of Via Prati το περασμένο καλοκαίρι, όπου ο τελευταίος volunteer parent, Albano Battistella, εγκατέστησε το Zorin OS σε όλους τους εργαστηριακούς υπολογιστές. Αυτό επέτρεψε στο σχολείο να χρησιμοποιεί παρωχημένους υπολογιστές με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και με μηδενικό κόστος.

Το Ζοrin OS είναι ένα Ubuntu -based Linux distro που προσφέρει  εμπειρία χρήστη παρόμοια με αυτή των Windows, καθιστώντας έτσι την μετάβαση από τα Windows ευκολότερη.  Αυτό το ισχυρό και ευέλικτο λειτουργικό σύστημα δίνει μια αίσθηση των Windows 7, ωστόσο το σύστημα θα μπορούσε να προσαρμοστεί για να μοιάσει με GNOME 2 καθώς και με  Windows XP.

 

System-apps-zorin-os-desktop

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103702/httrack-kali-linux/” target=”blank” style=”3d” background=”#9d28c6″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε ακόμα: Φτιάξτε τον κλώνο οποιουδήποτε Website με το HTTrack [Kali Linux][/su_button]

Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα ανακοινώθηκε από τον Filippo Zanetti,  σύμβουλο για την Απλούστευση των διαδικασιών και την Καινοτομία στο δήμο της Vicenza. Η απλότητα και η ομοιότητά του με το  περιβάλλον των Windows είναι ο τέλειος συνδυασμός.

Δεδομένου ότι το λειτουργικό σύστημα βασίζεται στο πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα ανοικτού κώδικα Ubuntu, προσφέρει την απαραίτητη σταθερότητα και αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας.

Μετά από αυτή τη δοκιμαστική λειτουργία, το Ζοrin OS Linux θα αντικαταστήσει όλα τα 700 πόστα εργασίας στα οποία εργάζονται  895 εργαζόμενοι του δήμου.

Ποιά είναι η άποψή σας για την κινηση της Ιταλικής πόλης; Μοιραστείτε την μαζί μας στα σχόλια παρακάτω!

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103014/linus-torvalds-linux-will-beat-windows-desktop/” target=”blank” style=”3d” background=”#286fc6″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε περισσότερα: Linus Torvalds: “Θα ξοδέψω τα επόμενα 25 χρόνια για να γίνει το Linux καλύτερο από τα Windows”[/su_button]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS