ΑρχικήHow ToRansomware καταπολεμάται με βάση τα συμπεριφορικά στατιστικά!

Ransomware καταπολεμάται με βάση τα συμπεριφορικά στατιστικά!

Το Ransomware είναι μία από τις σημαντικότερες απειλές ασφάλειας που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις, καθώς μπορεί να προκληθούν σοβαρές ζημιές και οικονομικές απώλειες.

H ειδικός στη συμπεριφορά των χρηστών, Exabeam, λανσάρει το Analytics for Ransomware, μια νέα εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για την έγκαιρη ανίχνευση σε όλο το εταιρικό δίκτυο. Σε αντίθεση με άλλα προϊόντα ασφαλείας, η Exabeam μπορεί να ανιχνεύσει την κίνηση ransοmware και τη δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών δικτύου, διακομιστών, σταθμών εργασίας, συσκευών BYOD και στις cloud υπηρεσίες.

Ransomware καταπολεμάται με βάση τα συμπεριφορικά στατιστικά!

Το Exabeam χρησιμοποιεί τελευταία τεχνολογία για την ανίχνευση ransοmware, καθώς όταν εισέρχεται για πρώτη φορά στο δίκτυο και αρχίζει να εξαπλώνεται. Αυτές περιλαμβάνουν τόσο την ανάλυση της συμπεριφοράς όσο και την ανάλυση του αρχείου. Επιπλέον, μπορεί να ανιχνεύσει νέα ransomware μέσω μηχανικής μάθησης και να εντοπίσει ανωμαλίες που σχετίζονται με μια ransomware μόλυνση.

Είναι, επίσης, σε θέση να ανιχνεύσει τα γνωστά ransοmware μέσω συγκεκριμένων δεικτών. Γνωστές ransomware διαδικασίες χρησιμοποιούν ορισμένες επεκτάσεις αρχείων και έχουν γνωστά πρότυπα ή άλλους δείκτες που φέρονται ως απειλές. Η Exabeam Threat Research Team επαληθεύει αυτούς τους δείκτες και τους εφαρμόζει στο προϊόν.

Εξετάζοντας τα log αρχεία της μηχανής, η Exabeam μπορεί να ανιχνεύει ransomware που λειτουργούν σε endpoints, στο κέντρο δεδομένων ή στις υπηρεσίες αποθήκευσης που βασίζονται στο cloud. Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος μπορεί να έχει πρόσβαση σε εταιρικά αρχεία μέσω μιας cloud sharing υπηρεσίας από το σπίτι, χρησιμοποιώντας την προσωπική του συσκευή και κατά τη διαδικασία, να επιτρέψει στο ransomware να ξεκινήσει την κρυπτογράφηση των cloud αρχείων. Άλλοι εργαζόμενοι που έχουν πρόσβαση στα ίδια εταιρικά αρχεία προσφέρουν στο malware μια διαδρομή για να αρχίσει να κινείται σε όλο το εταιρικό δίκτυο. Η Exabeam μπορεί να ανιχνεύσει αυτή τη δραστηριότητα αλλά είναι αρκετά νωρίς για να προσληφθεί η διαταραχή.

Το Exabeam Analytics for Ransomware είναι διαθέσιμο είτε ως φυσική συσκευή είτε ως μια εικονική μηχανή. Μπορεί να αναπτυχθεί και να αρχίσει την προστασία των συστημάτων γρήγορα και οι υπάρχοντες Exabeam πελάτες μπορούν να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους για να αποκτήσουν αυτές τις νέες δυνατότητες. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS