ΑρχικήSecurityΟ νέος τροπος των hackers για την κλοπή εκατομμυρίων με ένα e-mail...

Ο νέος τροπος των hackers για την κλοπή εκατομμυρίων με ένα e-mail !

Φανταστείτε να δουλεύατε είτε εσείς είτε κάποιος άλλος σε μια εταιρεία σαν λογιστής και να λαμβάνατε κάποια στιγμή ένα e-mail από τον διευθύνων σύμβουλο που να λέει το εξής
“Καλησπέρα, χρειάζομαι τα W-2s (φορολογικά έγγραφα) για όλους στην εταιρεία.”
Σαν επιμελής λογιστής/λογίστρια που είστε, συγκεντρώνετε τα ζητούμενα φορολογικά έγγραφα και τα στέλνετε αμέσως στον διευθύνων σύμβουλο. Αλλά το αρχικό e-mail δεν ήταν στην πραγματικότητα από τον διευθύνοντα σύμβουλο- αλλά γράφτηκε από έναν απατεώνα (hacker) που διέρρηξε το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) του υπεύθυνου με σκοπό να σας εξαπατήσει.
Ο στόχος αυτού? Μα να δημιουργηθεί ένα νέο είδος εγκλήματος φυσικά στον κόσμο του internet και σε ότι άλλο έχει να κάνει με αυτό, το οποίο ονομάζεται BEC (usiness email compromise), το οποίο οι hackers το έχουν χρησιμοποιήσει για να προσπαθήσουν να κλέψουν δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία χρόνια.

e-mail

Οι αντίπαλοί μας (οι hackers δηλαδή) είναι οπορτουνιστές λέει και τονίζει ο πράκτορας του FBI Mitchell Thompson, μιλώντας στους δημοσιογράφους την Τρίτη στη Νέα Υόρκη στο κεντρικό Manhattan σε μια συζήτηση κλειστή θα λέγαμε ώστε να συζητηθούν οι συνεχώς αναπτυσσόμενες online απειλές. «Ψάχνουν να εκμεταλλευτούν τα πιο τρωτά σημεία.

Υπάρχουν πάρα πολλά διαφορετικά είδη εγκλημάτων BEC, συμπεριλαμβανομένου και του εκτελεστικού πλαστοπροσωπίας που περιγράφεται παραπάνω, το συγκεκριμένο είδος εμφανίστηκε για πρώτη φορά λίγο πριν από το φόρο για την σεζόν 2016.
Μόλις οι hackers κλέψoυν τις πληροφορίες σας, μπορούν να τις πουλήσουν σε άλλους εγκληματίες ή να το χρησιμοποιήσουν μέχρι και οι ίδιοι για μια επικερδή πιστωτική κάρτα ή ακόμα και για απάτες που έχουν να κάνουν σχετικά με την επιστροφή φόρου.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS