ΑρχικήinetΗ αντίδραση της Apple και της Microsoft για τα νέα Emoji

Η αντίδραση της Apple και της Microsoft για τα νέα Emoji

Τα νέα Emoji συνήθως προτείνονται από την Unicode Consortium και εγκρίνονται για την επόμενη έκδοση του spec χωρίς πολύ φασαρία, αλλά όταν προτείνεται ένα τουφέκι Emoji για την Unicode 9.0 προφανώς και έκανε δύο από τα κύρια μέλη της κοινοπραξίας: Apple και Microsoft να εναντιωθούν.
Σύμφωνα με μια αναφορά από το Buzzfeed, η Apple είχε αντιρρήσεις ως προς την ιδέα της θέσπισης ενός δεύτερου Emoji όπλου στις πλατφόρμες της, και η Microsoft συμφώνησε. Η απόφαση για την απομάκρυνση του τουφεκιού Emoji , καθώς και ένα δεύτερο «Πένταθλο» Emoji που απεικονίζει έναν άνδρα να κρατάει ένα πιστόλι μεταξύ άλλων αθλητών, ήταν προφανώς ομόφωνη.

Emoji
«Κανείς στην αίθουσα δεν φάνηκε να θέλει να κωδικοποιήσει το τουφέκι”, δήλωσε ένα μέλος της Unicode Consortium που ήταν παρόν κατά τη διάρκεια της συζήτησης.
Οι δύο χαρακτήρες θα εξακολουθήσουν να είναι μέρος του spec Unicode, αλλά θα πρέπει να χαρακτηριστούν ως μαύρα-άσπρα- “σύμβολα” αντί για συνηθισμένα emoji.
Οι εταιρείες που θέλουν να τα προσθέσουν στο πληκτρολόγιο Emoji τους εξακολουθούν να μπορούν (η Google τα έχει ήδη ενσωματωθεί στα Android Ν betas), αλλά υπάρχει περίπτωση να μην μπορούν να τα στηρίξουν άλλες πλατφόρμες.
Και οι δύο χαρακτήρες είχαν αρχικά συμπεριληφθεί επειδή ήταν μέρη των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Unicode, Mark Davis.
Η Apple, ιστορικά ήταν πάντα λίγο συντηρητική σχετικά με τα πιο βίαια Emoji, για αρκετό διάστημα, το όπλο, το μαχαίρι, και μερικά άλλα αποκλείστηκαν από τον Emoji επιλογέα του MacOS, ακόμη και αν το λειτουργικό σύστημα μπορεί να τα εμφανίζει κανονικά και ας είχαν συμπεριληφθεί στο iOS Emoji πληκτρολόγιο.
Η τελική έκδοση του Unicode 9.0 spec είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει στις 21 Ιουνίου.
Η Google και η Microsoft έχουν ήδη συμπεριλάβει τα Unicode 9.0 emoji στις ενημερώσεις του OS από όπου θα είναι διαθέσιμες αυτό το φθινόπωρο, και η Apple θα κάνει πιθανώς το ίδιο.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS