ΑρχικήSecurityHacker που διέρρευσε γυμνές φωτογραφίες διασήμων κρίνεται ένοχος

Hacker που διέρρευσε γυμνές φωτογραφίες διασήμων κρίνεται ένοχος

HackingMAIN-Hacker

Και δεύτερος Hacker κρίνεται ένοχος για τις διαρροές γυμνών φωτογραφιών “Fappening” ή “Celebgate” των πρωταγωνιστριών του Hollywood Jennifer Lawrence, Kirsten Dunst, Kate Upton και άλλων.

Όλοι όσοι είναι οπαδοί των διασημοτήτων του Hollywood θα θυμούνται το hacking του Σεπτεμβρίου του 2014, το οποίο στη συνέχεια ονομάστηκε Celebgate από τα μέσα ενημέρωσης και Fappening από τους χρήστες 4chan και Reddit. Ο Hacker διέρρευσε τις γυμνές εικόνες που εκλάπησαν από διασημότητες στην ιστοσελίδα 4chan από όπου μοιράστηκαν σε όλο τον κόσμο.

Δύο χρόνια αργότερα οι Hackers του Fappening συνελήφθησαν. Ο Edward Majerczyk από το Ιλινόις κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της παράνομης πρόσβασης στους λογαριασμούς iCloud και Gmail περισσότερων από 300 ατόμων χρησιμοποιώντας ένα phishing scam e-mail που φαινόταν να είναι από τους λογαριασμούς ασφαλείας των παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου, όπως τα «appleprivacysecurity@icloud.com» και «appleprivacy@icloud.com

Ο Majerczyk αντιμετωπίζει μέχρι και πέντε χρόνια φυλάκιση. Ωστόσο οι ομοσπονδιακές αρχές μπορεί να συνάψουν μια συμφωνία με τον Majerczyk αφού ομολόγησε την ενοχή του και η ποινή του μπορεί να ρυθμιστεί μεταξύ έξι και δώδεκα μηνών.

Ο Majerczyk είναι ο δεύτερος Hacker που δήλωσε ένοχος για τις διαρροές Fappening. Τον Μάρτιο ο Ryan Collins από την Πενσυλβάνια δήλωσε επίσης ένοχος για τον ίδιο τύπο εγκλήματος. Ο Collins δεν έχει καταδικαστεί, αλλά οι εισαγγελείς σύστησαν μια ποινή 18 μηνών. Οι δύο υποθέσεις δεν έχουν σχέση και οι δύο άνδρες δρουν ανεξάρτητα, αλλά και οι δύο πιάστηκαν ως αποτέλεσμα της ίδιας έρευνας του FBI. Ούτε ο Collins ούτε ο Majerczyk φαίνεται να συνδέονται με τη περεταίρω διαρροή των φωτογραφιών, οπότε περισσότερες συλλήψεις μπορεί να γίνουν σύντομα μέχρι όλοι οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

«Απλώς επειδή είμαι ένα δημόσιο πρόσωπο, μόνο και μόνο επειδή είμαι ηθοποιός, δεν σημαίνει ότι το ζήτησα αυτό» είχε δηλώσει στο Vanity Fair το 2014 η Jennifer Lawrence, μόλις λίγους μήνες μετά την μαζική διαρροή. «Είναι το σώμα μου και θα πρέπει να είναι επιλογή μου και το γεγονός ότι δεν είναι επιλογή μου είναι απολύτως αηδιαστικό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ζούμε σε ένα τέτοιο κόσμο.»

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS