ΑρχικήinetΈφοδος των φορολογικών αρχών στην Google της Ισπανίας

Έφοδος των φορολογικών αρχών στην Google της Ισπανίας

Αφότου οι γαλλικές αρχές έκαναν το ίδιο πράγμα τον Μάιο,οι Ισπανικές φορολογικές αρχές έκαναν έφοδο στα κεντρικά γραφεία της Google την περασμένη εβδομάδα ψάχνοντας να συλλέξουν αποδεικτικά στοιχεία για πιθανή φοροδιαφυγή.
Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωί στις 30 Ιουνίου στο Google’s “Madrid Campus”, όπως ονομάζεται η τοπική έδρα.

Οι αρχές ξεκίνησαν την έρευνα που σχετίζονταν με τους μη καταβλημένους φόρους της Google (VAT ) και για τους φόρους που αφορούν τους μη κατοίκους.

Google

Αρχικά, οι υπάλληλοι της Google αρνήθηκαν την είσοδο στο κτίριο στις φορολογικές αρχές , αλλά όχι για πολύ.
Η επιθεώρηση διήρκεσε έως τις 18:30 το απόγευμα.

Η Toyota επενδύει σε μια startup ιπτάμενων ταξί

SecNewsTV 9 hours ago

Ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης μετά την έρευνα ότι η εταιρεία θα συμμορφωθεί με την τοπική φορολογική νομοθεσία και θα συνεργάζεται πλέον με τις φορολογικές αρχές της Ισπανίας.
Στο τέλος του Μαΐου, οι Γαλλικές αρχές έκαναν έφοδο στην έδρα της Google στο Παρίσι σε μια έρευνα που σχετιζόταν σε μια υπόθεση όπου η φορολογική υπηρεσία της χώρας δήλωσε ότι η Google όφειλε 1,6 δις (1,8 δις δολάρια) σε φόρους.

Νωρίτερα φέτος, η Google ήρθε σε συμφωνία με τις βρετανικές αρχές, αφού κατηγορήθηκε επίσης για φοροδιαφυγή τα τελευταία χρόνια. Η Google συμφώνησε να πληρώσει 130 εκατομμύρια λίρες σε φόρους για τα τελευταία δέκα χρόνια. Οι Γαλλικές αρχές όμως δεν ήταν πρόθυμες στο να συμφωνήσουν σε μια παρόμοια διευθέτηση.

Και οι τρεις χώρες ερεύνησαν την Google για το ίδιο πράγμα.
Ακριβώς όπως και πολλές άλλες πολυεθνικές εταιρείες, η Google στέλνει τα κέρδη της στην Ιρλανδία, διότι έχει τους χαμηλότερους εταιρικούς φόρους στην Ευρώπη.Με αυτό τον τρόπο, η Google και πολλές άλλες εταιρείες, αποφεύγουν την καταβολή φόρων επί των κερδών που κάνουν σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Από νομικής άποψης, η διεθνής νομοθεσία επιτρέπει στη Google να υπογράψει όλες τις συμβάσεις πωλήσεων μέσω της Google Ireland division.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS