ΑρχικήHow ToΤο δωρεάν Decrypter του Michael Gillespie

Το δωρεάν Decrypter του Michael Gillespie

Ο ερευνητής ασφαλείας Michael Gillespie έχει δημιουργήσει ένα Decrypter που μπορεί να ανακτήσει τα αρχεία που έχουν κλειδωθεί από την ransomware MIRCOP, χωρίς να χρειαστεί να δώσετε κάποια λεφτά.

Η ransomware MIRCOP εμφανίστηκε προς το τέλος του Ιουνίου και είχε δύο μοναδικά χαρακτηριστικά που την έκαναν να ξεχωρίζει από όλα τις ransomware παραλλαγές που ανακαλύπτονται κάθε μέρα.
Ένα από αυτά είναι και το ransom note, το οποίο χρησιμοποιεί το masked Guy Fawkes figure, που χρησιμοποιούνται συνήθως από τους Anonymous hackers.
Το σημείωμα για τα λύτρα έχει ένα απειλητικό τόνο και ενημερώνει τον χρήστη για να επιστρέψει τα κλεμμένα χρήματα ή θα υποστεί τις συνέπειες, δήθεν από τον Anonymous hacker που έχει πέσει θύμα ληστείας.
Το δεύτερο χαρακτηριστικό ήταν το υπέρογκο ποσό των χρημάτων που ζητούσε στο σημείωμα για λύτρα, το οποίο ήταν 48,48 Bitcoin (32,000 δολάρια).
Τρεις ημέρες αφότου η Trend Micro και ο ερευνητής ασφάλειας της Nyxbone αποκάλυψαν την παρουσία αυτής της νέας οικογένειας, ο Gillespie είχε ήδη φτιάξει ένα Decrypter για αυτή την απειλή.
Μπορείτε να κατεβάσετε το Decrypter πατώντας εδώ. Απλά αποσυμπιέστε το zip αρχείο και εκτελέστε την εφαρμογή.
Το Decrypter θα αφήσει τα πρωτότυπα κρυπτογραφημένα αρχεία στη θέση τους, απλά σε περίπτωση που η ρουτίνα αποκρυπτογράφησης αποτύχει, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς να φοβάστε ότι θα χάσετε τα πρωτότυπα αρχεία σας.
Μόλις η αποκρυπτογράφηση τελειώσει, θα λάβετε ένα μήνυμα ειδοποίησης στην οθόνη σας, όπως αυτή που απεικονίζεται παρακάτω.

Decrypter
Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια με τον Decrypter, ο Gillespie σας παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη σε αυτό εδώ το Forum.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS