ΑρχικήinetΒρετανίδα μπλοκάρεται από το Facebook γιατί ονομάζεται ISIS

Βρετανίδα μπλοκάρεται από το Facebook γιατί ονομάζεται ISIS

apple-bans-Facebook

Κάθε φορά που γίνεται μια τρομοκρατική επίθεση του ISIS κάπου στον κόσμο, οι άνθρωποι που ονομάζονται ISIS αντιμετωπίζουν την οργή του Facebook.

Νωρίτερα, το Facebook είχε μπλοκάρει μια γυναίκα που ονομάζεται ISIS μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες και τώρα μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις το Μπαγκλαντές, το Facebook έχει απαγορεύσει και πάλι την πρόσβαση σε μια Βρετανίδα που ονομάζεται Isis. Η 27χρονη Βρετανίδα, έχει μπλοκαριστεί από το λογαριασμό της, αφού η εταιρεία ξεκίνησε μια καταστολή των τζιχαντιστών χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Η Isis Thomas που είναι κάτοικος του Μπρίστολ στη Βρετανία, κλήθηκε να στείλει ένα αποδεικτικό ταυτότητας από το site κοινωνικής δικτύωσης, για να αποκτήσει και πάλι πρόσβαση στο λογαριασμό της στο Facebook.

Στις 27 Ιουνίου, όταν η Isis προσπάθησε να συνδεθεί στο προφίλ της, το Facebook της ζήτησε να αλλάξει το όνομά της. «Εγώ απλά προσπάθησα να συνδεθώ και όταν το έκανα ο κωδικός πρόσβασης πέρασε και ένα πλαίσιο εμφανίστηκε και μου ζητούσε κάτι για αλλαγή του ονόματος μου. Ήμουν εγγεγραμμένη στο Facebook ως Isis Worcester, γιατί όταν για πρώτη φορά άνοιξα λογαριασμό δεν είχα χρησιμοποιήσει το πραγματικό μου όνομα, το οποίο είναι Isis Thomas, λόγω της δουλειάς μου εκείνη την εποχή», είπε. «Νόμιζα ότι εννοούσαν το επώνυμο, γι ‘αυτό το άλλαξα σε Isis Thomas. Αλλά αυτό δεν λειτούργησε και κατάλαβα ότι το πρόβλημα ήταν τελικά το Isis», δήλωσε η γυναίκα.

«Έστειλαν ένα μήνυμα λέγοντας ότι το Isis δεν επιτρέπεται, δεν συμμορφώνεται με την πολιτική. Μου ζήτησαν να στείλω μια απόδειξη της ταυτότητάς μου, πράγμα που έκανα. Αυτό έγινε τη Δευτέρα και ακόμα δεν έχω πρόσβαση.»

Κι άλλες φορές έχει συμβεί αυτό, ενώ παλιότερα μια γυναίκα που ονομάζεται Isis, χρειάστηκε να ξεκινήσει μια εκστρατεία στο Twitter επειδή το Facebook την έκανε να στείλει τρεις φορές την ταυτότητά της πριν τελικά την αφήσει να έχει ξανά πρόσβαση.

Η μητέρα της Isis της έδωσε το όνομα μιας αρχαίας αιγυπτιακής θεάς που λατρευόταν ως η ιδανική μητέρα, σύζυγος και προστάτης της φύσης και της μαγείας. Συνήθως οι άνθρωποι σχολίαζαν πόσο όμορφο και ασυνήθιστο είναι το όνομα Isis, αλλά τα πράγματα άλλαξαν μετά την άνοδο των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους – κοινώς γνωστό και ως ISIS.

Πρόσφατα, το Facebook έχει ξεκίνησε μία πάταξη των ISIS εξτρεμιστών στην προσπάθειά του να σβήσει όλα τα ίχνη της τρομοκρατικής ομάδας. Ωστόσο η Isis δεν σκέφτεται να αλλάξει το όνομά της. Το μόνο που ζητάει από το Facebook είναι να αποδεχτεί ότι είναι το πραγματικό της όνομα και να της επιτραπεί ξανά η σύνδεση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS