ΑρχικήHow ToΤο Facebook αντιμετωπίζει μήνυση $ 1 δις για τρομοκρατία

Το Facebook αντιμετωπίζει μήνυση $ 1 δις για τρομοκρατία

facebook-inc-news-feed-1024x608-μήνυση

Το Facebook αντιμετωπίζει μήνυση $ 1 δις για την παροχή «υλικής υποστήριξης» στη Hamas

Το Facebook είναι για άλλη μια φορά εν μέσω δικαστικών αγωγών. Μόνο που αυτή τη φορά είναι μία μήνυση $ 1 δισεκατομμυρίου για υποβοήθηση και υποκίνηση της Hamas, μιας γνωστής παλαιστινιακής οργάνωσης. Το Facebook μηνύεται από τις οικογένειες των πέντε Αμερικανών που σκοτώθηκαν ή χτυπήθηκαν από παλαιστινιακές επιθέσεις που πραγματοποιούνται στο Ισραήλ. Η αγωγή ισχυρίζεται ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης εν γνώσει του, παρείχε υλική υποστήριξη και πόρους στη Hamas. Η Hamas έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ισραήλ.

Η μήνυση κατατέθηκε στις 10 Ιουλίου στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, όπου το Facebook κατηγορείται ότι είναι ένα μέσο προβολής για τη Hamas. Οι καταγγέλλοντες ισχυρίζονται επίσης ότι το Facebook θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνo για τις επιθέσεις επειδή «η Hamas έχει χρησιμοποιήσει και στηριχθεί στην online πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας των υπηρεσιών του Facebook ως ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για τη διευκόλυνση και την πραγματοποίηση των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων της.»

Οι ενάγοντες στην υπόθεση περιλαμβάνουν τις οικογένειες του Taylor Force, ενός Αμερικανού φοιτητή, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση το Μάρτιο, του Naftali Fraenkel, ο οποίος απήχθη και δολοφονηθεί στη Δυτική Όχθη το 2014 και της Chaya Zissel Braun, τριών μηνών, που σκοτώθηκε σε επίθεση τον Οκτώβριο του 2014 στην Ιερουσαλήμ.

Το Facebook δεν σχολίασε ευθέως για την υπόθεση που ξέσπασε αυτή την εβδομάδα, αλλά σε μια δήλωση στο Bloomberg, δήλωσε ότι θέλει “οι άνθρωποι να αισθάνονται ασφαλείς όταν χρησιμοποιούν το Facebook. Δεν υπάρχει χώρος για περιεχόμενο το οποίο ενθαρρύνει τη βία, τις άμεσες απειλές, την τρομοκρατία ή τη ρητορική μίσους στο Facebook. Έχουμε ένα σύνολο κοινοτικών προτύπων για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κατανοήσουν τι επιτρέπεται στο Facebook και καλούμε τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τα εργαλεία αναφοράς μας σε περίπτωση που διαπιστώσουν το περιεχόμενο που θεωρούν ότι παραβιάζει τα πρότυπα μας, ώστε να μπορέσουμε να ερευνήσουμε και να αναλάβουμε ταχεία δράση.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS