ΑρχικήsecurityΤο WikiLeaks εκθέτει ακούσια προσωπικές πληροφορίες ξανά!

Το WikiLeaks εκθέτει ακούσια προσωπικές πληροφορίες ξανά!

Το WikiLeaks διέπραξε κι άλλη «γκάφα» κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όταν ο οργανισμός δημοσίευσε 19.252 e-mails κλεμμένα και δοσμένα από έναν Ρώσο χάκερ που περιείχε μεταξύ άλλων και τις ευαίσθητες πληροφορίες των δωρητών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Το WikiLeaks εκθέτει ακούσια προσωπικές πληροφορίες ξανά!

Τα δεδομένα, που εξακολουθούν να είναι online κατά τη στιγμή της γραφής, τρεις ημέρες μετά αφότου το WikiLeaks εξέθεσε (dumped) τα αρχεία, που περιείχαν ευαίσθητες πληροφορίες, όπως πλήρη ονόματα, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, IDs διαβατηρίων, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου και πολλά άλλα.

Τα δεδομένα κλάπηκαν αφότου η Democratic National Committee (DNC) ανακάλυψε ότι κάποιος είχε χακάρει τον server της, τον Απρίλιο.

Μια αρχική έρευνα αποκάλυψε την παρουσία κακόβουλου λογισμικού που ήταν προηγουμένως συνδεδεμένο με δύο Ρωσικές ομάδες κυβερνο-κατασκοπείας γνωστές ως Cozy Bear και Fancy Bear, που συνδέονται με τον στρατό της Ρωσίας και την FSB υπηρεσία της.

Λίγες μέρες αργότερα, ένας αδίστακτος χάκερ με το όνομα Guccifer 2.0, που ισχυρίζεται ότι είναι από τη Ρουμανία, είχε αναλάβει την ευθύνη για το χακάρισμα και ξεκίνησε το dumping των αρχείων από τους DNC διακομιστές σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι έδωσε όλα τα αρχεία που έκλεψε από τους DNC διακομιστές στο WikiLeaks, το οποίο δήλωσε ότι θα τα δημοσιεύσει σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Ο οργανισμός δημοσίευσε μέρος των δεδομένων, την Παρασκευή, 22 Ιουλίου, αλλά σε αντίθεση με πιο αξιόπιστους δημοσιογραφικούς οργανισμούς, απέτυχε παταγωδώς να λογοκρίνει ή να φιλτράρει τα αρχεία που περιείχαν τα προσωπικά στοιχεία των πολιτών των ΗΠΑ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το WikiLeaks διαπράττει τέτοιου είδους λάθος. Κατά τη διάρκεια του Sony Hack περιστατικού, ο εν λόγω οργανισμός εξέθεσε (dumped) αρχεία που περιείχαν, και πάλι, τα προσωπικά στοιχεία των εργαζομένων της Sony με μια κατάφωρη περιφρόνηση για την προσωπική τους ζωή.

Οι δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος θα πρέπει να αναζητήσουν τη WikiLeaks ιστοσελίδα και να δουν αν τα στοιχεία τους έχουν εκτεθεί στο τελευταίο WikiLeaks dump και, αν ναι, να επενδύσουν σε μια υπηρεσία για την προστασία από κλοπή ταυτότητας.

Τα τελευταία νέα στη σειρά των γεγονότων που αφορούν το DNC χακάρισμα είναι ότι η Debbie Wasserman Schultz ανακοίνωσε τα σχέδιά της να παραιτηθεί από πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος μετά από τις επιπτώσεις από την παραβίαση του server και το τελευταίο WikiLeaks data dump.

Παρακάτω είναι ένα δείγμα αναζήτησης του WikiLeaks που εκθέτει τα προσωπικά στοιχεία ενός εκ των δωρητών του Δημοκρατικού Κόμματος.

personal-user-information-exposed

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS