ΑρχικήsecurityΟ Hacker του Fappening καταδικάζεται σε έξι μήνες φυλάκιση

Ο Hacker του Fappening καταδικάζεται σε έξι μήνες φυλάκιση

Hacker-fappening-celebrity-hacking

Ένας Hacker από το Πόρτλαντ του Όρεγκον ο οποίος ήταν υπεύθυνος για πρόσβαση σε εκατοντάδες λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κλοπή γυμνών φωτογραφιών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων διασήμων, καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση συν δύο έτη επιτήρηση, σύμφωνα με την Associated Press.

Ο Επαρχιακός Δικαστής John A. Kronstadt εξέδωσε επίσης ένα πρόστιμο $ 3.000 στον Andrew Helton, έναν Hacker ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του τον Φεβρουάριο για κλοπή 161 γυμνών φωτογραφιών από 13 άτομα, συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων. Ο δικαστής χαρακτήρισε την απάτη ως «πολύ σοβαρή παραβίαση της ιδιωτικής ζωής.»

Ωστόσο, οι αρχές δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν πως ο Helton διέρρευσε οποιαδήποτε από τις κλεμμένες εικόνες. Καθώς ο Helton συνελήφθη το 2013 – πριν από το Fappening, οι γυμνές φωτογραφίες των Jennifer Lawrence, Scarlett Johansson, Gabrielle Union και πολλών άλλων που κυκλοφόρησαν ευρέως στο διαδίκτυο τον Αύγουστο του 2014 πιστεύεται ότι έχουν διαρρεύσει από άλλη πηγή.

Η βοηθός Εισαγγελέα των ΗΠΑ Stephanie S. Christensen ζήτησε από το δικαστή να καταδικάσει τον Hacker σε τουλάχιστον ένα έτος στη φυλακή, εξηγώντας στις ανακοινώσεις της ότι «για περισσότερο από δύο χρόνια, ο κατηγορούμενος Andrew Helton στόχευε ανυποψίαστα θύματα με phishing e-mails. Εισέβαλε στα ιδιωτικά e-mail τους, έχοντας πρόσβαση στις πιο ιδιωτικές επικοινωνίες τους. Συστηματικά έκλεβε γυμνές φωτογραφίες των θυμάτων και τις αποθήκευε σε δικό του υπολογιστή για προσωπική χρήση.»

Ωστόσο, ο δικηγόρος του Helton αντίθετα υποστηρίζει πως δε θα πρέπει να φυλακιστεί, επειδή η τεχνική ψαρέματος που χρησιμοποιούσε δεν ήταν τεχνολογικά εξελιγμένη. Ο Helton ο οποίος φέρεται να έχει διαγνωστεί με διπολική διαταραχή, δήλωσε σε επιστολή του προς τον δικαστή, «Τα τελευταία … πέντε έτη ή παραπάνω, είμαι ένας νεκρός άνδρας, να το πω έτσι. Η ψυχική ασθένεια επενέβη στη ζωή μου και περιέβαλε τα πάντα. Έχω μια καλύτερη ζωή τώρα από ό, τι θα μπορούσα να είχα ποτέ φανταστεί.» Είπε ότι η μανιακή και ψυχαναγκαστική συμπεριφορά του, τον οδήγησε να πραγματοποιήσει ένα πρόγραμμα που ο ίδιος ακόμα δεν κατανοεί πλήρως.

«Το μόνο που έκανα ήταν ουσιαστικά αντιγραφή και επικόλληση», έγραψε. Ο ίδιος είπε ότι δεν στόχευε τους ανθρώπους, αλλά απλώς εύρισκε διάφορες online λίστες επαφών. “Εκείνοι που διαβάζουν για την υπόθεσή μου ίσως με φαντάζονται σε ένα δωμάτιο να καταστρώνω σχέδια για να εκμεταλλευτώ τους ανθρώπους», έγραψε ο Helton. «Η αλήθεια είναι, ότι όταν αυτό συνέβαινε, ήταν συνήθως με δάκρυα και πόνο.»

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS