ΑρχικήHow ToΠροφυλάξτε το Apple Laptop σας από την υπερθέρμανση

Προφυλάξτε το Apple Laptop σας από την υπερθέρμανση

Το πρόβλημα της υπερθέρμανσης των φορητών υπολογιστών υπήρχε από πάντα. Ο λόγος είναι μάλλον απλός. Οι Laptop κατασκευαστές προσπαθούν να κάνουν τα προϊόντα τους όλο και μικρότερα. Για να το επιτύχουν αυτό, πρέπει να κάνουν τα μέρη του, όπως τη μητρική πλακέτα, τον σκληρό δίσκο και λοιπά, μικρότερα. Επιπλέον, πρέπει να τοποθετήσουν όλα αυτά τα κομμάτια όλο και πιο κοντά το ένα στο άλλο.

Προφυλάξτε το Apple Laptop σας από την υπερθέρμανση

Ο μικροεπεξεργαστής, η μητρική πλακέτα και ο σκληρός δίσκος όλα παράγουν θερμότητα. Όσο πιο κοντά είναι μεταξύ τους, τόσο πιο μεγαλύτερη είναι η θερμότητα που παράγεται. Οι ανεμιστήρες που είναι ενσωματωμένοι στους φορητούς υπολογιστές για την ψύξη αυτών των στοιχείων δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά μέσα σε τόσο σφιχτά «όρια». Προσθέτοντας και αυτό το γεγονός καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολο η θερμοκρασία να πέσει και έτσι καταλήγουμε με στην υπερθέρμανση των φορητών μας υπολογιστών. Κι μην ξεχνάτε ότι όταν ένας υπολογιστής υπερθερμαίνεται είναι πιθανό να καταστραφεί.

Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές που πρέπει να ξέρετε ότι θα σας βοηθήσουν να αποτρέψετε την υπερθέρμανση του Apple laptop σας:

  • Μην βάζετε το laptop σας πάνω σε μαξιλάρια, όταν δουλεύει. Το μαλακό υλικό μπορεί να εμποδίσει τη σωστή λειτουργία από τις τρύπες εξαερισμού, ειδικά από τους πίσω αεραγωγούς, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση στον υπολογιστή.
  • Ποτέ μην τοποθετείτε τίποτα επάνω στο πληκτρολόγιο, όταν ο φορητός υπολογιστής βρίσκεται σε λειτουργία με κλειστό το καπάκι. Είναι πιθανό αυτό να κάνει τον υπολογιστή σας να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί επανειλημμένα. Έτσι, μπορεί να παραχθεί μεγάλη θερμότητα και μπορεί και να αδειάσει και την μπαταρία σας.
  • Τερματίστε τη λειτουργία του υπολογιστή για τη νύχτα για να το αφήσετε να κρυώσει. Αν το χρησιμοποιήσετε περιοδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, αφήστε το σε κατάσταση αναμονής όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Αυτό θα σας εξοικονομήσει ενέργεια και θα μειώσει την θερμοκρασία των συστατικών του φορητού υπολογιστή μειώνοντας και τη συνολική παραγωγή θερμότητας.
  • Βεβαιωθείτε ότι το laptop σας είναι πάντα απενεργοποιημένο όταν βρίσκεται σε μια τσάντα.
  • Καθαρίστε τις τρύπες του εξαερισμού. Η σκόνη συσσωρεύεται εκεί, γεγονός που τις εμποδίσει και τις αποτρέπει από το να δουλεύουν αποτελεσματικά. Μπορείτε ακόμη να αγοράσετε και μια μικρή ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε τη σκόνη από τις τρύπες του εξαερισμού.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS