ΑρχικήHow ToΔωρεάν μαθήματα IT, ασφάλειας και hacking στο διαδίκτυο

Δωρεάν μαθήματα IT, ασφάλειας και hacking στο διαδίκτυο

espionage-thumb-large-μαθήματα

Μάθετε hacking και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο με αυτά τα δωρεάν μαθήματα

Ο όρος «hacking» είναι πολλά περισσότερα από ό, τι η χρήση λογισμικού για την πραγματοποίηση διαφόρων ειδών επιθέσεων και την παραβίαση υπολογιστών. Πρόκειται για την επίλυση προβλημάτων και την εξεύρεση απαντήσεων, είτε στον τομέα της πληροφορικής είτε σε άλλους.

Ωστόσο, με την πάροδο των ετών, ο όρος «hacking» απέκτησε αρνητική φήμη εξαιτίας ενός περιορισμένου αριθμού hackers οι οποίοι εγκληματούν στον κυβερνοχώρο. Αλλά, εάν εξαιρέσουμε το αρνητικό κομμάτι, το hacking είναι ένας πολύ σεβαστός τομέας, που ανταμείβεται ιδιαίτερα καλά σε περιπτώσεις κορυφαίας ποιότητας ethical (white hat) hacking. Οι περισσότερες από τις εταιρείες τεχνολογίας προσλαμβάνουν hackers για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις και τις αδυναμίες του δικού τους συστήματος και λογισμικού.

Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρει αυτός ο τομέας, υπάρχουν πολλά δωρεάν μαθήματα διαθέσιμα στο διαδίκτυο που μπορούν να σας βοηθήσουν. Σε αυτό το άρθρο, σας παρουσιάζουμε έξι σχετικά προγράμματα.

Udemy

Το Udemy είναι ακόμα ένα Mooc, που έχει πάνω από 10 εκατομμύρια μαθητές και στοχεύει στην παροχή ευρέων, υψηλού επιπέδου πληροφοριών που σχετίζονται με σημαντικούς όρους και ιδέες που υποστηρίζουν τις πρακτικές ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Ξεκινώντας με ανάλυση των απειλών και διαχείριση των κινδύνων, τα μαθήματα διερευνούν βασικές τεχνολογίες, όπως τα βασικά των συστημάτων ασφαλείας, Java, κρυπτογράφηση, δικτύωση, firewalls και ανίχνευσης εισβολής. Η Cloud ασφάλεια επίσης διδάσκεται, όπως η αντιμετώπιση περιστατικών, η αποκατάσταση καταστροφών και πώς διεξάγονται ασκήσεις στον κυβερνοχώρο.

Το μάθημα διαρκεί περίπου 2,5 ώρες, σε πάνω από 15 διαλέξεις. Μπορείτε να εγγραφείτε και στα δωρεάν και στα επί πληρωμή μαθήματα.

Πηγή: Udemy

Hacker Academy

Για εκείνους που ψάχνουν επαγγελματικές επαφές, το Hacker Academy από τη Symantec, είναι το μέρος που χρειάζονται. Αν και δεν είναι δωρεάν, με $ 49 το μήνα, αυτή η online υπηρεσία δεν προσφέρει μόνο πρακτικά μαθήματα και πρόσβαση σε εκπαιδευτές, αλλά μπορεί επίσης να προσαρμοστεί σύμφωνα με το πρόγραμμά σας.

Πηγή: Ακαδημία Hacker

HackThisSite

Το HackThisSite (HTS) έχει ως στόχο να παρέχει στους χρήστες έναν τρόπο για να μάθουν και να εξασκήσουν βασικές και προηγμένες δεξιότητες “hacking” μέσα από μια σειρά από προκλήσεις, σε ένα ασφαλές και νόμιμο περιβάλλον. Αυτή η δωρεάν ιστοσελίδα σας προετοιμάζει για να δοκιμάσετε διάφορες μεθόδους hacking μέσω προγραμμάτων και παιχνιδιών πολέμου. Το HTS περιλαμβάνει μία μικρή, ευέλικτη ομάδα προγραμματιστών και συντονιστών, οι οποίοι διατηρούν την ιστοσελίδα της, τον IRC server και τα συναφή έργα.

Πηγή: HackThisSite

Coursera

Το Coursera προσφέρει τεράστια ανοιχτά online μαθήματα (MOOCs). Το Coursera συνεργάζεται με πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς που κάνουν μερικά από τα μαθήματα τους στο διαδίκτυο δωρεάν, προσφέροντας μαθήματα σε θέματα όπως: φυσική, μηχανική, βιολογία, κοινωνικές επιστήμες, ανθρωπιστικές επιστήμες, ιατρική, μαθηματικά, επιστήμη των υπολογιστών, των επιχειρήσεων, ψηφιακό μάρκετινγκ, δεδομένα επιστήμης και άλλα θέματα.

Πηγή: Coursera

Cybrary

Το Cybrary προσφέρει δωρεάν online κατάρτιση για όλο και πιο περίπλοκα θέματα του τομέα της πληροφορικής που ξεκίνησε το 2015. Η ιστοσελίδα υποστηρίζει μια κοινότητα ανθρώπων για να κρατήσει ενημερωμένο το πεδίο, με δωρεάν μαθήματα και εκπαιδευτικό υλικό, καθώς και την ευκαιρία για σύνδεση με τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Πηγή: Cybrary

YouTube

Το YouTube της Google είναι μια παγκόσμια ιστοσελίδα video-sharing, αλλά και ένας σημαντικός πόρος για την εκμάθηση δεξιοτήτων στον κυβερνοχώρο. Υπάρχουν πολλοί οδηγοί που προσφέρονται από μια ομάδα από συνεργάτες και σας μαθαίνουν τα πάντα, από το πώς λειτουργούν τα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης μέχρι πλήρη μαθήματα ethical hacking.

Πηγή: YouTube: Ethical Hacking

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS