ΑρχικήHow ToΑποτρέψτε τις παραβιάσεις δεδομένων στην επιχείρησή σας!

Αποτρέψτε τις παραβιάσεις δεδομένων στην επιχείρησή σας!

Ακόμα κι αν το Διαδίκτυο έχει φέρει μια τεράστια σειρά από οφέλη στην σύγχρονη εποχή, αυτό δεν παύει να σημαίνει ότι υπάρχουν και μειονεκτήματα. Από τη στιγμή που χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο, τα δεδομένα σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας ανά πάσα ώρα και στιγμή -οι παραβιάσεις δεδομένων καραδοκούν, ειδικά εάν είστε ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης.

Αποτρέψτε τις παραβιάσεις δεδομένων στην επιχείρησή σας!

Στον κόσμο του cloud-based sharing, όσο μεγαλύτερο το διακύβευμα, τόσο μεγαλύτεροι είναι οι κίνδυνοι που το ακολουθούν. Ευτυχώς όμως, όπως θα περίμενε κανείς, υπάρχουν πολλές αντίμετρα εκεί έξω, που δημιουργήθηκαν ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό.

Κρυπτογράφηση συσκευής

Με τη χρήση μη κρυπτογραφημένων συσκευών, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της παραβίασης. Αυτό περιλαμβάνει όλες τις φορητές συσκευές, όπως laptops, smartphones και tablets. Αυτές οι συσκευές είναι ο αγαπημένος στόχος των hackers για κάποιο λόγο. Εάν είστε εταιρεία θα πρέπει να επιλέξετε την απαγόρευση όλων των φορητών συσκευών για λόγους ασφαλείας, παρά το πόσο πρακτικές και χρήσιμες είναι.

Κρυπτογράφηση αρχείων

Όσον αφορά την κρυπτογράφηση, τα μη κρυπτογραφημένα αρχεία είναι επίσης επιρρεπή σε παραβιάσεις. Ευτυχώς, με ένα μικρό κομμάτι του κεφαλαίου σας, μπορείτε να επιλέξετε μια απλή κρυπτογράφηση, σαν επαγγελματίες. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε να διασφαλίσει ότι τα πιο σημαντικά από τα έγγραφά σας, συνήθως εκείνα που περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες, είναι ασφαλή και σχεδόν εντελώς αδιαπέραστα από παραβιάσεις. Θυμηθείτε όμως, ότι τίποτα στον κόσμο του Internet είναι απολύτως ασφαλές, οπότε θα πρέπει να λάβετε περαιτέρω μέτρα για να προστατεύσετε ό,τι έχει σημασία για εσάς.

ssl-παραβιάσεις δεδομένων

Να είστε προσεκτικοί στο Cloud

Οι cloud-based υπηρεσίες, όπως οι GoogleDocs, Dropbox και Gmail είναι εξαιρετικά βολικές και φιλικές προς το χρήστη, ειδικά με όλη τη δημοτικότητα που έχουν αποκτήσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Ωστόσο, αυτές οι πλατφόρμες ως επί το πλείστον έχουν σχεδιαστεί για τους απλούς χρήστες, αφήνοντας τον επαγγελματικό κόσμο να αναζητά καλύτερους τρόπους για την προστασία του. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές υπηρεσίες Cloud, που προσφέρουν προστασία. Ακόμα κι αν αυτές αποδειχθούν κάπως ακριβότερες -από ό,τι έχετε συνηθίσει, οι εμπορικές πλατφόρμες, αξίζουν πολύ περισσότερο τα χρήματά σας.

Επιλέξτε έναν δυνατό κωδικό πρόσβασης

Το να χρησιμοποιείτε το όνομα του κατοικίδιού σας ως κωδικό πρόσβασης δεν είναι μια έξυπνη επιλογή, ακόμη και αν δεν διευθύνετε μια ολόκληρη επιχείρηση. Κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης συνιστάται να βρει έναν δυνατό κωδικό πρόσβασης. Ευτυχώς, αυτό είναι κάτι περισσότερο από εύκολο για να συμβεί: Επιλέξετε μια τυχαία λέξη που δεν μπορεί να συνδεθεί με εσάς προσωπικά, με οποιονδήποτε τρόπο και στη συνέχεια επιλέξτε ένα τυχαίο σύνολο αριθμών.

Επιπλέον, αν θέλετε έναν κατάλληλο κωδικό πρόσβασης, καλό είναι να ψάξετεγια μια σειρά από γράμματα και αριθμούς –συνολικά γύρω στα 10, τουλάχιστον. Πρόκειται για έναν σχετικά εύκολο τρόπο για να βεβαιωθείτε ότι παραμένετε προστατευμένοι και ασφαλείς. Αν και αυτό μόνο δεν είναι αρκετό. Οπότε, προσπαθήστε να αλλάζετε κωδικό σε εβδομαδιαία (το λιγότερο) βάση.

Ελέγχετε όλες τις εταιρικές συσκευές

Για να βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε πραγματικά τη δουλειά σας, μην ξεχνάτε ότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει και είστε πραγματικά σε θέση να ελέγχετε όλες τις συσκευές σας από όπου και αν βρίσκεστε. Η εγκατάσταση απομακρυσμένης υποστήριξης, σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση χειροκίνητα σε οποιαδήποτε συσκευή σχετίζεται με την επαγγελματική σας ζωή, από οποιαδήποτε άλλη συσκευή, από όπου κι αν βρίσκεστε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Με τον τρόπο αυτό, πολλοί επιχειρηματίες έχουν σταματήσει έναν τεράστιο αριθμό παραβιάσεων.

Εκπαίδευση σε θέματα ασφάλειας

Πολλές παραβιάσεις είναι αποτέλεσμα ανθρώπινου λάθους. Ακόμα κι αν πιστεύετε τα καλύτερα για τους υπαλλήλους σας, οι πιθανότητες είναι ότι δεν είναι όλοι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, ακόμα και αν η δουλειά τους εμπλέκεται με τον προγραμματισμό. Επομένως, το να πληρώσετε για να τους εκπαιδεύσετε πάνω στην ασφάλεια συνιστάται από μια πληθώρα ειδικών.

Ακόμα και αν ακολουθήσετε αυτές τις έξυπνες συμβουλές, δεν θα είστε εντελώς προστατευμένοι. Υπάρχουν πολλές απειλές εκεί έξω, αλλά αν ψάξετε λίγο και γνωρίσετε τον κόσμο του hacking λίγο καλυτέρα, πιθανότατα φροντίζετε για την ασφάλεια της επιχείρησής σας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS