ΑρχικήsecurityΜη ασφαλείς οι κλειδαριές που χρησιμοποιούν το Bluetooth LE

Μη ασφαλείς οι κλειδαριές που χρησιμοποιούν το Bluetooth LE

Οι ερευνητές Anthony Rose και Ben Ramsey από τη Merculite Security αποκάλυψαν στο συνέδριο DEF CON 24 security που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι τα συστήματα με την έξυπνη κλειδαριά της πόρτας που χρησιμοποιούν το Bluetooth LE είναι στην πραγματικότητα μη ασφαλείς.
Η έρευνα του Rose και του Ramsey αποτελείτο από ένα πείραμα που περιστράφηκε γύρω από το χακάρισμα μέσα σε μια παρτίδα 16 έξυπνων συστημάτων κλειδαριάς για πόρτες. Είχαν επιτυχία πρόσβασης σε 12 από τις δοκιμασμένες κλειδαριές.
Στην παρουσίασή τους στο DEF CON, οι ερευνητές τονίζουν πολλά από προβλήματα που έχουν αυτές κλειδαριές στις πόρτες, οι οποίες, κατά τη γνώμη τους, είναι εύκολο για να παραβιαστούν, αφήνοντας εκτεθειμένους τους ανθρώπους που εξαρτώνται από αυτές.

Οι τεχνικές hacking του Ramsey και του Rose κυμαίνονταν από την ανάλυση της κυκλοφορίας και τους επιτρέπει να “πιάσουν” τον κωδικό πρόσβασης της κλειδαριά που στέλνετε μέσω της σύνδεσης Bluetooth LE και στη συνέχεια να επαναλάβει το αίτημα ελέγχου ταυτότητας σε μια μεταγενέστερη ημερομηνία.

Bluetooth
Κάποια από τα ευάλωτα μοντέλα κλειδαριών που ανακάλυψαν προερχόντουσαν από τους προμηθευτές των: Quicklock, iBlulock, Plantraco, Ceomate, Elecycle, Vians, Okidokey και Mesh Motion.

Όταν ήρθε η ώρα για να ενημερώσουν όλους τους πωλητές για το συγκεκριμένο πρόβλημα, ο Rose και ο Ramsey, δήλωσαν ότι όλες οι 12 εταιρίες τους απάντησαν αρνητικά. Δέκα εταιρείες απλώς τους αγνόησαν και δεν τους απάντησαν ποτέ, μια εταιρία τους είπε ξεκάθαρα ότι δεν σκοπεύει να φτιάξει το λογισμικό της και ένας Κινέζος κατασκευαστής, Okidokey, έκλεισε απλά την ιστοσελίδα του και συνέχισε την πώληση του προϊόντος του μέσω του Amazon καταστήματος του.
Μόλις τρεις από τις έξυπνες κλειδαριές διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούσαν να παραβιαστούν, οι οποίες προερχόντουσαν από τους εξής προμηθευτές Noke Locks, Master Lock, και Kwikset Kevo
Ο Rose και ο Ramsey φρόντισαν να επισημάνουν κάτι πραγματικά ειρωνικό. Η κλειδαριά Kwickset Kevo, ένα από τα προϊόντα που χαρακτηρίζονται ως τα ισχυρότερα μέτρα ασφαλείας, ήταν τόσο εύκολη να ξεκλειδωθεί χρησιμοποιώντας απλά ένα κανονικό ίσιο κατσαβίδι.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS