ΑρχικήsecurityΟι Shadow Brokers πουλάνε hacking εργαλεία

Οι Shadow Brokers πουλάνε hacking εργαλεία

Μια hacking ομάδα με το όνομα Shadow Brokers μια ανακοίνωση της στο διαδίκτυο, ισχυρίστηκε ότι έχει ένα σετ από τα hacking εργαλεία που φαίνεται να ανήκουν σε κάποια υπηρεσία εθνικής ασφαλείας, συγκεκριμένα πιστεύετε ότι ανήκουν στην Equation Group η οποία είναι μάλλον μια θυγατρική της NSA και φυσικά είναι διαθέσιμα για πώληση.
Σε μια προσπάθεια για να στηρίξουν την δήλωση τους η ομάδα δημοσίευσε κάτι που φαίνεται να είναι ένα δείγμα από τον κώδικα επίθεσης.

Shadow Brokers

Οι Shadow Brokers είναι διατεθειμένοι να πωλήσουν το πλήρες σετ εργαλείων στον υψηλότερο πλειοδότη. Επιδιώκουν να πάρουν 1.000.000 bitcoins, αξίας περίπου 568 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μπορεί κάποιοι να αμφιβάλλουν ότι η ομάδα έχει πρόσβαση στα εργαλεία πολλοί όμως λένε ότι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ασφαλείας και πρώην ερευνητής της NSA, Dave Aitel δήλωσε:

Είναι το ελάχιστο πολύ ενδιαφέρων και στο μέγιστο, εξαιρετικά επιβλαβή. Θα καταστρέψει ορισμένες λειτουργίες, αν δηλαδή δεν έχουν καταστραφεί ήδη.
Σε μια σειρά από tweets, ο CTO της εταιρείας ασφάλειας CrowdStrike, Dmitri Alperovitch, δήλωσε ότι η πρόσφατη διαρροή θα θέσει σε περαιτέρω κίνδυνο τις εκλογές στις ΗΠΑ.
Τα αρχεία, τα οποία κυκλοφόρησαν το Σαββατοκύριακο φαίνεται να είναι από τα αρχεία που χρονολογούνται από το 2013 την περίοδο δηλαδή που έγιναν οι αποκαλύψεις για τον Edward Snowden.

Αυτή η τελευταία απειλή στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που αφορά τα εθνικά μυστικά των ΗΠΑ, έρχεται εν μέσω της πρόσφατης αποκάλυψης των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εγγράφων που ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS