ΑρχικήinetΗ Domino’s Pizza ανακοινώνει την παράδοση με drone

Η Domino’s Pizza ανακοινώνει την παράδοση με drone

??????????????-dominos-pizza-drone

Η Domino’s Pizza στη Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε μια συνεργασία με την εταιρεία παροχής drone, Flirtey.

Η αποστολή τους; Να μεταφέρουν πίτσες μέσω του αέρα. Ενώ η ιδέα σίγουρα ακούγεται σπουδαία, η υπηρεσία δεν έχει ακόμη λάβει έγκριση από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Ζηλανδίας (CAA). Η Domino και Η Flirtey είπαν ότι αναμένουν να είναι σε θέση να ξεκινήσουν τις παραδόσεις αργότερα μέσα στο έτος, όταν (ή αν;) πάρουν το “πράσινο φως”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Domino, Don Meij δήλωσε ότι “Αυτές οι παραδόσεις θα βοηθήσoυν ώστε να δημιουργηθεί το έδαφος που χρειαζόμαστε για να επεκτείνουμε το βάρος που μεταφέρεται από τους drone καθώς και τη διανυόμενη απόσταση.”

«Σχεδιάζουμε μια σταδιακή προσέγγιση που βασίζεται στην έγκριση χορήγησης από τη CAA, καθώς μαθαίνουμε, τόσο η Domino όσο και η Flirtey τις δυνατότητες παράδοσης με drone για τα προϊόντα μας. Στοχεύουμε σε μια συνεργασία που θα το κάνει πραγματικότητα για τους πελάτες μας» πρόσθεσε.

Η Flirtey ήταν πίσω από την πρώτη παράδοση που πραγματοποιήθηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος, η οποία ήταν μια μεταφορά φαρμάκων στις ΗΠΑ τον Ιούλιο του περασμένου έτους. Από τότε, έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά παραδόσεων, αλλά οι εμπορικές παραδόσεις με drone είναι ακόμη λίγο μακριά.

Ένα ιδιαίτερο πρόβλημα στις ΗΠΑ, είναι οι κανόνες της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας, σχετικά με το βάρος του drone, την ταχύτητα κλπ.

Ένας εκπρόσωπος από την CAA της Νέας Ζηλανδίας επιβεβαίωσε ότι “ενέκρινε την χρήση UAV (μη επανδρωμένα οχήματα αέρος) για μια διαφήμιση που γυρίστηκε πριν από μερικά χρόνια,” αλλά δεν έχει εγκριθεί καμία εν εξελίξει υπηρεσία UAV μη επανδρωμένου αεροσκάφους πριν .

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες της CAA στη Νέα Ζηλανδία, οι drone δεν μπορούν να πετούν το βράδυ, πρέπει να παραμένουν στο οπτικό πεδίο του πιλότου και δεν μπορούν να έχουν συνολικό βάρος πάνω από 25 κιλά (55,1 λίβρες).

Μια μέρα μπορεί να υπάρχουν πίτσες που πετούν στον αέρα, αλλά προς το παρόν, θα πρέπει να μείνουμε στον πατροπαράδοτο τρόπο παράδοσης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS