ΑρχικήinetΑνανεώνεται το Google+

Ανανεώνεται το Google+

Η εταιρεία αναφέρει ότι ξεκίνησε έναν τεράστιο επανασχεδιασμό για ολόκληρη την πλατφόρμα του Google+ από πέρυσι, όταν αποφάσισε να αφήσει πολλά από τα χαρακτηριστικά και τις υπηρεσίες της και να επικεντρωθεί μόνο στα τμήματα των Collections and Communities.

Ανανεώνεται το Google+

Εκτός από τις αλλαγές στο υποκείμενο codebase και τις υποστηριζόμενες υπηρεσίες, η Google αποφάσισε, επίσης, να ενημερώσει και το UI της σελίδας.

Το Goοgle+ χρησιμοποιούσε ήδη τον οδηγό Material Design UI style της εταιρείας, αλλά η σελίδα έχει ανανεωθεί με μια κομψή εμφάνιση σήμερα. Υπάρχουν γενικότερα μερικές διαφορές, αλλά η σελίδα φαίνεται σε γενικές γραμμές ίδια, μόνο που έχει λιγότερες σκιές και πιο ζωντανά χρώματα.

Εκτός από το makeover του UI, η Gοogle έχει ανακοινώσει και κάποιες άλλες μικρότερες αλλαγές. Μία από αυτές είναι ότι οι χρήστες μπορούν τώρα να προσθέσουν συνδέσμους και φωτογραφίες μέσα σε σχόλια. Ίσως ο λόγος που το Google+ δεν έχει ακόμη καταφέρει να συμβαδίσει με το Twitter ή το Facebook είναι ότι πήρε στην Gοogle σχεδόν πέντε χρόνια για να προσθέσει ένα τέτοιο βασικό χαρακτηριστικό.

Οι ιδιοκτήτες της κοινότητας και οι συντονιστές μπορούν πλέον να περιορίσουν το ποιος δημοσιεύει στις συζητήσεις εγκρίνοντας το κάθε σχόλιο από τον κάθε χρήστη, το οποίο μπορεί να είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό όσον αφορά αμφιλεγόμενα θέματα.

Επιπλέον, η Google λέει ότι έχει ανανεώσει το κέντρο ειδοποιήσεων και έχει βελτιώσει την ενσωμάτωση των Goοgle Apps χρηστών του σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους χρήστες από επιχειρήσεις στην πλατφόρμα και χρησιμοποιεί το χαρακτηριστικό του Communities ως ένα είδος Intranet ή σαν ένα εργαλείο συνεργασίας, όπως το Slack.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS