ΑρχικήinetΟι πελάτες της HSBC μπορούν να ανοίξουν λογαριασμό με μία selfie!

Οι πελάτες της HSBC μπορούν να ανοίξουν λογαριασμό με μία selfie!

Money-selfie-λογαριασμό

Η HSBC είναι η πρώτη τράπεζα που επιτρέπει στους πελάτες της να ανοίξουν λογαριασμό με μία selfie

Το να ανοίξουμε ένα τραπεζικό λογαριασμό συνήθως μας φέρνει εικόνες συμπλήρωσης πολλαπλών εγγράφων και αιτήσεων τα οποία πρέπει να υπογράψουμε ξανά και ξανά. Όχι πια! Οι επιχειρηματίες πελάτες της HSBC μπορούν τώρα να ανοίξουν νέους λογαριασμούς με τη λήψη μιας φωτογραφίας selfie, προκειμένου να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους.

Με τον τρόπο αυτό, η HSBC έγινε η πρώτη τράπεζα που χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Τώρα, αν θέλετε να ανοίξετε ένα λογαριασμό στην HSBC, θα πρέπει να κατεβάσετε το App της τράπεζας και να τραβήξετε μια φωτογραφία χρησιμοποιώντας την μπροστινή κάμερα του κινητού σας. Η εφαρμογή για κινητά χρησιμοποιεί λογισμικό αναγνώρισης προσώπου για να συγκρίνει τους νέους πελάτες με μια φωτογραφία ταυτότητας που αποστέλλεται από τους ίδιους, όπως στην άδεια οδήγησης ή στο διαβατήριό τους.

«Η κίνηση αυτή της HSBC είναι σαν να επιφέρει μια μίνι-επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί μας. Η επαλήθευση με selfie θα απλοποιήσει και θα επιταχύνει τη διαδικασία ανοίγματος ενός νέου λογαριασμού, χρησιμοποιώντας ένα κινητό ή ψηφιακή συσκευή, ενώ αυτή η διαδικασία θα προσελκύσει περισσότερους πελάτες.»

Σύμφωνα με την HSBC, σχεδόν το ήμισυ των λογαριασμών της ανοίγονται τώρα online, σε σύγκριση με το 2013 όπου αυτή η μέθοδος αντιπροσώπευε μόνο το 10%.

«Μέσα από την απλούστευση της διαδικασίας επαλήθευσης ταυτότητας, θα είμαστε σε θέση να εξοικονομήσουμε χρόνο με τους εταιρικούς πελάτες μας και να ανοίγονται λογαριασμοί πιο γρήγορα» δήλωσε ο Richard Davies, επικεφαλής των παγκόσμιων προτάσεων για την εμπορική τραπεζική της HSBC, σε ένα δελτίο Τύπου που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

«Αναμένουμε επίσης ότι η ευκολία και η ταχύτητα μιας selfie θα γίνει η μέθοδος επαλήθευσης που θα επιλέγουν οι πελάτες μας, οι οποίοι δεν θα χρειάζεται πλέον να επισκεφθούν ένα κατάστημα για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.»

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS