ΑρχικήinetBlogger ίσως φυλακιστεί, επειδή έπαιζε Pokemon Go στην Εκκλησία

Blogger ίσως φυλακιστεί, επειδή έπαιζε Pokemon Go στην Εκκλησία

pokemon-go-youtube-jail-1-796x412-Blogger

Ένας 22χρονος Blogger μπορεί να καταλήξει στη φυλακή για διάστημα έως και πέντε ετών επειδή έπαιζε Pokemon Go στην Εκκλησία!

Το Pokemon Go της Niantic έχει εγείρει κάθε είδους αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο. Αν και οι αντιδράσεις είναι ως επί το πλείστον θετικές, ορισμένες χώρες έχουν πάρει το παιχνίδι με πολύ κακό μάτι. Πρώτα ήταν τα ΗΑΕ, που προειδοποίησαν τους πολίτες τους να μην παίζουν Pokemon Go και στη συνέχεια μερικές από τις χώρες της Μέσης Ανατολής ακολούθησαν το παράδειγμά τους. Αλλά κανείς δεν περίμενε αυτό που συνέβη στη Ρωσία.

Ένας 22χρονος Ρώσος Blogger υπάρχει πιθανότητα να καταλήξει στη φυλακή για έως και πέντε χρόνια, μετά από κατηγορία ότι προσέβαλε τις «θρησκευτικές ευαισθησίες» παίζοντας Pokemon Go μέσα σε μία εκκλησία.

Ο Ruslan Sokolovsky είναι ένας πολιτικός Blogger που αναρτά τακτικά τις απόψεις του στο κανάλι του στο YouTube. Ο Sokolovsky τυχαίνει επίσης να είναι ένας μεγάλος φαν του Pokemon Go και έκανε κάτι το οποίο ξεσήκωσε τις Ρωσικές αρχές εναντίον του.

Στις 11 Αυγούστου, τράβηξε σε βίντεο τον εαυτό του να παίζει Pokémon Go σε έναν καθεδρικό ναό στο Yekaterinberg. Το βίντεο είχε ως αποτέλεσμα η αστυνομία να διενεργήσει έρευνα στο σπίτι του για να βρει αποδείξεις της «υποκίνησης σε μίσος και επίθεση στην ελευθερία της πίστης,» όπως ισχυρίστηκαν οι αρχές.

Τέλος, συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή και μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή 5 ετών, αν καταδικαστεί. Η σύλληψή του έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Ρωσία, αλλά συμβαίνει επίσης το Pokemon Go να είναι απαγορευμένο στην εκκλησία, στους χώρους εκλογών και την ιδιωτική περιουσία, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Όταν συνελήφθη, ο Sokolovsky φέρεται να ρώτησε: «Πώς μπορεί κάποιος να προσβάλλει, μπαίνοντας σε μια εκκλησία με ένα smartphone;»

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS