ΑρχικήsecurityΒίντεο δείχνει πώς κυβερνητικά spyware μολύνουν έναν υπολογιστή

Βίντεο δείχνει πώς κυβερνητικά spyware μολύνουν έναν υπολογιστή

hacking-top-spyware

Ένα Hacking βίντεο που διέρρευσε, δείχνει spyware της κυβέρνησης σε δράση

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς λειτουργεί πραγματικά ένα κυβερνητικό spyware; Eνα νέο 10λεπτo βίντεο από την Motherboard, παρουσιάζει ένα ιταλικό ανάδοχο επιτήρησης που ονομάζεται RCS Lab demo και πρόκειται για εργαλείο hacking σαν αυτά που προορίζονται για χρήση από τις αστυνομικές δυνάμεις και τις κυβερνητικές υπηρεσίες. Δείχνει επίσης, ότι οι μπάτσοι χρειάζονται πολύ λίγες τεχνικές γνώσεις για να αφαιρέσουν ένα τρομακτικά μεγάλο μέρος πληροφοριών από τον υπολογιστή ενός στόχου.

Το βίντεο δείχνει ένα προϊόν λογισμικού από την ιταλική εταιρεία RCS Labs που ονομάζεται Mito3, το οποί επιτρέπει στον εργαζόμενο της RCS τη δημιουργία αυτού του είδους των επιθέσεων με ευκολία, εφαρμόζοντας απλά έναν κανόνα στις ρυθμίσεις του λογισμικού. Η ιστοσελίδα RCS περιγράφει αυτό το προϊόν ως “κέντρο ελέγχου” που “ανακτά, αποκωδικοποιεί, επεξεργάζεται και αποθηκεύει το περιεχόμενο που προέρχεται από σχεδόν οποιοδήποτε είδος του δικτύου επικοινωνίας.”

Ο εργαζόμενος της RCS μπορεί να επιλέξει μία ιστοσελίδα που θέλει να χρησιμοποιήσει ως φορέα, να κάνει κλικ σε ένα αναπτυσσόμενο μενού και να επιλέξει “inject HTML” σε μια αθώα ιστοσελίδα. Αυτό στη συνέχεια, δημιουργεί ένα κακόβουλο popup που αναγκάζει το θύμα να κατεβάσει μια ενημερωμένη έκδοση του Flash. Από εκεί και πέρα, ο υπολογιστής χακάρετε, ενώ μια ψεύτικη ενημέρωση φαίνεται να λαμβάνει χώρα στην οθόνη για να κατευνάσει το χρήστη. Μόλις ο χρήστης κατεβάζει την ψεύτικη ενημέρωση, έχει προσβληθεί από spyware.

«Όλη αυτή η διαδικασία εγκατάστασης είναι στην πραγματικότητα εντελώς ψεύτικη.» λέει στο βίντεο ο εργαζόμενος της RCS Lab. «Γιατί στην πραγματικότητα, σε αυτό το σημείο, έχει ήδη μολυνθεί.»

Το Mito3 επιτρέπει στο χρήστη να χακάρει εύκολα τον υπολογιστή του θύματος και να αποκτήσει πρόσβαση στην οθόνη, τα μηνύματα, τις φωνητικές κλήσεις, τις κλήσεις βίντεο, τις δραστηριότητες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα chats, το μικρόφωνο, την κάμερα, ακόμα και τη θέση GPS. Παρέχει ακόμη και αυτόματη μεταγραφή των ηχογραφήσεων, σύμφωνα με τη Motherboard.

Ενώ το demo στο βίντεο δεν εμφανίζει καμιά εκπληκτική δυνατότητα hacking, είναι η απλή διεπαφή του χρήστη και η ταχύτητα με την οποία γίνεται, που είναι συγκλονιστική. Επίσης, το βίντεο μας δίνει μια εικόνα για το πώς οι πωλητές επιτήρησης επιχειρούν να πουλήσουν το κακόβουλο λογισμικό τους στις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS