ΑρχικήinetΑπαγόρευση χρήσης του Galaxy Note 7 στα αεροπλάνα των ΗΠΑ

Απαγόρευση χρήσης του Galaxy Note 7 στα αεροπλάνα των ΗΠΑ

[su_heading]Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FFA) προτρέπει τους χρήστες να μην χρησιμοποιούν κινητά Galaxy Note 7 κατά τη διάρκεια πτήσεων επί Αμερικανικού εδάφους.[/su_heading]

Galaxy

Η απόφαση έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανάκληση 2.5 εκατομμυρίων Galaxy Note συσκευών από τη Samsung, λόγω των πολυάριθμων περιστατικών εκρήξεων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια φόρτισης των τηλεφώνων.

Η εταιρεία έλαβε την απόφαση να σταματήσει την πώληση του GaΙaxy Note 7 και να αντικαταστήσει όλες τις συσκευές που έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής στις 10 χώρες όπου έχει κυκλοφορήσει η συσκευή.

Η FAA συνιστά στου επιβάτες να μην ενεργοποιούν και να μην φορτίζουν τα Galaxy Note κινητά τους μέσα στον χώρο των αεροπλάνων.

“Υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων και των ανησυχιών που εκφράστηκαν από την Samsung σχετικά με τις συσκευές Galaxy Note 7, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας συνιστά έντονα στους επιβάτες να μην ενεργοποιούν ή να φορτίζουν τις συσκευές αυτές επί του αεροσκάφους και να μην τις στοιβάζουν σε οποιεσδήποτε ελεγμένες αποσκευές.”

Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν πως οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τα τηλέφωνά τους στις πτήσεις τους, όμως δεν θα επιτρέπεται η ενεργοποίηση και η φόρτισή τους. Η απόφαση της FAA δεν είναι ακόμη οριστική, καθώς οι αρμόδιοι φορείς συνεχίζουν να διερευνούν την υπόθεση.

Η ανακοίνωση της FAA έρχεται μετά από τουλάχιστον 17 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ανάφλεξης συσκευών Galaxy Note 7 στις ΗΠΑ, με τον ίδιο αριθμό συμβάντων να έχουν αναφερθεί και στην Ταϊβάν. Σε δύο από τις πιο πρόσφατες περιπτώσεις, ένα σπίτι κάηκε ολοσχερώς και ένα Jeep τυλίχθηκε στις φλόγες κατά τη διάρκεια φόρτισης των “εκρηκτικών” αυτών συσκευών.

galaxi

Παρότι οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, και είναι δύσκολο να διαπιστωθεί αν και οι δύο πυρκαγιές προκλήθηκαν από το GaΙaxy Note, φαίνεται πως οι “εκρηκτικές” αυτές συσκευές ήταν το κοινό στοιχείο και στις δύο περιπτώσεις.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS