ΑρχικήinetΤο Instagram αφαιρεί το photo maps

Το Instagram αφαιρεί το photo maps

Το Instagram έχει ήδη αρχίσει να αφαιρεί το photo maps χαρακτηριστικό, με ορισμένους χρήστες να έχουν ήδη δει την επιλογή να αφαιρείται όταν επισκέπτονται άλλα προφίλ.

Η εφαρμογή επιβεβαίωσε τις αλλαγές την προηγούμενη Τρίτη. Η εταιρεία ξεκίνησε την αφαίρεση του χαρακτηριστικού για ορισμένους χρήστες την περασμένη εβδομάδα.

Προς το παρόν, μπορείτε να δείτε ακόμα το δικό σας photo maps, αλλά αναμένουμε ότι και αυτό θα αλλάξει στο εγγύς μέλλον.

photos-maps

Η εταιρεία ανέφερε σε δήλωση της:

“Το photo maps δεν χρησιμοποιείται ευρέως, έτσι έχουμε αποφασίσει να αφαιρέσουμε τη λειτουργία και να επικεντρωθούμε σε άλλες προτεραιότητες.”

Το Instagram αφαιρεί το photo maps

Είναι μια μεγάλη αλλαγή για την εφαρμογή που ξεκίνησε ως ένα location-based check-in app, όπως το Foursquare.

Αυτές τις μέρες, η εταιρεία επικεντρώνεται περισσότερο στους ανταγωνιστές της όπως είναι το Snapchat, καθώς οι check-in εφαρμογές , όπως το Foursquare, δεν είναι πλέον δημοφιλείς.

Τα Geotags για τις περιοχές δεν έχουν εξαφανιστεί. Θα είστε ακόμα σε θέση να κάνετε κλικ σε ένα location tag σε ένα ανεξάρτητο post και να δείτε άλλες φωτογραφίες από εκείνη την περιοχή, καθώς και έναν μικρό χάρτη.

Αλλά όταν πηγαίνετε στο προφίλ κάποιου άλλου, δεν θα υπάρχει πλέον μια ξεχωριστή καρτέλα με όλες τους τις geo-tagged φωτογραφίες στον χάρτη.

Αργότερα, ένας εκπρόσωπος του Instagram επιβεβαίωσε ότι η κίνηση αυτή δεν θα επηρεάσει το API του Instagram, το οποίο επιτρέπει στις εταιρείες ή άλλους προγραμματιστές να πάρουν πληροφορίες σχετικά με τη θέση από τις δημόσιες αναρτήσεις, ακόμη και αν η ίδια η ανάρτηση δεν περιείχε κάποιο location tag.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι κάποιοι υποστήριξαν ότι η κίνηση του Instagram να ξεφορτωθεί το photo maps, μπορεί να είναι απλώς ένας τρόπος για να πατάξει τις φωτογραφίες που αποκαλύπτουν τις τοποθεσίες χρηστών υψηλού προφίλ.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS