ΑρχικήsecurityΘύμα hacking μέσω διαδικτύου ο λόγος εξαφάνισης της φοιτήτριας(?)

Θύμα hacking μέσω διαδικτύου ο λόγος εξαφάνισης της φοιτήτριας(?)

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση της 27χρονης φοιτήτριας τoυ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρίας Νέστορα, τα ίχνη της οποίας αγνοούνταν από το πρωινό της 27ης Αυγούστου. Οι αρχές εντόπισαν πλέον την κοπέλα ασφαλής ενώ εξετάζουν τη μυστηριώδη υπόθεση της εξαφάνισης της νεαρής κοπέλας, με τα τελευταία στοιχεία που προκύπτουν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και αποκρυπτογράφηση του υπολογιστή της να περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

εξαφάνιση - εξαφάνιση

Εύλογο το ερώτημα μήπως η κοπέλα ήταν το πρώτο θύμα διαδικτυακού bullying ή παρακολούθησης κακόβουλων hackers στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικά στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, το τελευταίο τηλεφώνημα που δέχτηκε η 27χρονη – λίγες ώρες πριν από την εξαφάνισή της – ήταν από την μητέρα της, ενώ το τελευταίο στίγμα του κινητού της τηλεφώνου εντοπίστηκε στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

«Μαμά είμαι καλά εδώ που βρίσκομαι, μη στενοχωριέστε, καληνύχτα» ήταν οι τελευταίες της λέξεις.

Ο εντοπισμός του κινητού τηλεφώνου της νεαρής φοιτήτριας πραγματοποιήθηκε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

070302_traffic_camera

Οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας προσπαθούν να εξακριβώσουν τι ακριβώς συνέβη το πρωινό της 27ης Αυγούστου και συγκεκριμένα στο διάστημα μεταξύ 11.00 και 13.00 όπου η μητέρα της Μαρίας έφυγε από το διαμέρισμά της στη Νέα Σμύρνη για να ψωνίσει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, η 27χρονη φέρεται να διατηρούσε σχέσεις με έναν άνδρα, ο οποίος την συνόδευε μέχρι το διαμέρισμά της, ακόμα και λίγα 24ωρα πριν από την εξαφάνισή της.

hacker-100615002-primary.idge-min

Αποκαλυπτικά στοιχεία προκύπτουν και από τον φορητό υπολογιστή της φοιτήτριας, καθώς εντοπίστηκαν μηνύματα που αποδεικνύουν ότι η νεαρή κοπέλα δεχόταν απειλές μέσω του διαδικτύου.

«Με τη βοήθεια της Αστυνομίας, είχα στείλει το laptop σε ειδικούς στην Ολλανδία, οι οποίοι αποκρυπτογράφησαν τα στοιχεία του υπολογιστή. Διαπίστωσαν ότι η κόρη μου δεχόταν απειλητικά μηνύματα» αναφέρει ο πατέρας της Μαρίας, Νίκος Νέστορας.

Η κοπέλα πλέον βρέθηκε, μετά απο εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό της.

Εκτιμούμε ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθούν εκτεταμένες έρευνες στον υπολογιστή της κοπέλας μήπως άγνωστος ή αγνωστοι την παρακολουθούσαν γεγονός που την ώθησε να εξαφανιστεί, σβήνοντας όλη την διαδικτυακή της παρουσία στα προφίλ κοινωνικής δικτύωσης.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS