ΑρχικήsecurityΑπέφυγε τη φυλακή, ο hacker που πουλούσε Spam Botnet στο Darkode Forum

Απέφυγε τη φυλακή, ο hacker που πουλούσε Spam Botnet στο Darkode Forum

Ο Ryan Neil Green, 32, από το Paducah, Κεντάκι, πήρε δύο έτη αναστολή και 50 ώρες κοινωφελούς εργασίας μετά την παραδοχή του για τη δημιουργία και την πώληση ενός spam botnet στο κακόφημο Darkode hacking φόρουμ.

Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου, μεταξύ του 2006 και του 2012, ο Green έχτισε ένα botnet από 77.000 bots, το οποίο νοίκιαζε σε άλλους εγκληματίες του κυβερνοχώρου στο Darkode, ένα φόρουμ όπου διάφορες κατηγορίες χάκερ και απατεώνων συναντιόταν για να αγοράσουν ή να πουλήσουν malware, hacking εργαλεία, ακόμα και ναρκωτικά.

Απέφυγε τη φυλακή, ο hacker που πουλούσε Spam Botnet στο Darkode Forum

Ο Green ήταν ένας από τους 70 hackers που συνελήφθησαν στις αρχές του περασμένου χρόνου σε όλο τον κόσμο αφότου αξιωματικοί διείσδυσαν και έκλεισαν το Darkode φόρουμ.

Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν ενεργός συμμετέχων σε πρόσφατες συναλλαγές, το όνομα χρήστη του Green και η παρελθοντική δραστηριότητά του βρέθηκαν στο αρχείο του φόρουμ και ο ίδιος συνελήφθη και αργότερα κατηγορήθηκε.

Ο Green τη γλίτωσε εύκολα χωρίς ποινή φυλάκισης επειδή αποδείχθηκε ότι ο δικαστής τού άλλαξε τη ζωή και εγκατέλειψε οποιεσδήποτε παράνομες δραστηριότητες.

Τόσο η δίωξη όσο και ο δικαστής αναγνώρισε ότι ο Green είχε πράγματι εγκαταλείψει την προηγούμενη ζωή του ως χάκερ μετά τη γέννηση της κόρης του και στη  συνέχεια ίδρυσε τη δική του web design και SEO εταιρεία με την επωνυμία Rygre Digital Marketing.

Επειδή ο Green είχε αλλάξει τη ζωή του από μόνος του, δεν υπήρχε κανένας λόγος να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης.

Ο δικαστής, επίσης, δεν θέλει να εμποδίσει τον Green να παρέχει στην κόρη του και δεν ήθελε να διακινδυνεύσει να χάσει την επιχείρησή του ενώ ήταν στη φυλακή.

Ο Βοηθός Εισαγγελέα των ΗΠΑ, James Kitchen, ο οποίος ηγήθηκε του takedown του Darkode μαζί με το FBI, είπε στο Trib Live ότι ο Green συνεργάστηκε με την έρευνα από τη αρχή μέχρι το τέλος. Αυτός ήταν ένας άλλος παράγοντας που βοήθησε τον Green να λάβει μια ελαφρύτερη ποινή.

Τον Μάιο, άλλος ένας χρήστης του Darkode φόρουμ από τη Λουιζιάνα, ο οποίος συνελήφθη την ίδια στιγμή με τον Green, καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση. Κι αυτός ο χρήστης ενοικίαζε botnets στο Darkode.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS