ΑρχικήinetΕντοπίστηκε κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη που διαμοίραζε παράνομα τηλεοπτικό σήμα

Εντοπίστηκε κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη που διαμοίραζε παράνομα τηλεοπτικό σήμα

Συντονισμένες επιχειρήσεις της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, για την αντιμετώπιση της «πειρατείας» συνδρομητικών υπηρεσιών και της πορνογραφίας ανηλίκων

Στο πλαίσιο των εκτεταμένων διαδικτυακών ερευνών, συνελήφθη στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, ένας 34χρονος ημεδαπός που κατείχε και διακινούσε στο διαδίκτυο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων

Επιπλέον, στην πόλη της Βέροιας, εντοπίστηκε κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη 34χρονου ημεδαπού, ο οποίος διαμοίραζε παράνομα τηλεοπτικό σήμα

cyber_crime

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις, σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, που στόχευαν στην αντιμετώπιση της «πειρατείας» συνδρομητικών υπηρεσιών και της πορνογραφίας ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, σε μία περίπτωση, ύστερα από εκτεταμένες διαδικτυακές έρευνες, με ειδικό λογισμικό πρόγραμμα εντοπισμού χρηστών του διαδικτύου, που διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη ατόμου που κατείχε και διακινούσε πορνογραφικό υλικό.

Κατόπιν σχετικού αιτήματος εκδόθηκε σχετικό Βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών μέσω διαδικτύου.

Από την ψηφιακή αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι πρόκειται για έναν 34χρονο ημεδαπό στην περιοχή της Πυλαίας Θεσσαλονίκης, ο οποίος από τις αρχές Ιουνίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, με τη χρήση τουλάχιστον (30) διαφορετικών IP διευθύνσεων, διακίνησε (κατείχε και βοήθησε στο διαμοιρασμό), μέσω ειδικών προγραμμάτων διαμοιρασμού αρχείων, τουλάχιστον (166) αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο 34χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, πραγματοποίησε χθες (08.10.2013) το απόγευμα έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (4) εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης (usb sticks)
  • (1) βιντεοκάμερα
  • (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ και
  • (16) ψηφιακοί οπτικοί δίσκοι.

Από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα, βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων (βίντεο και φωτογραφίες).

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα υποβληθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο 34χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, σε άλλη περίπτωση, εντοπίστηκε στην πόλη της Βέροιας, κατάστημα πώλησης και εγκατάστασης δορυφορικών δεκτών, κεραιών κ.λπ. που διατηρούσε 34χρονος ημεδαπός, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία, διαμοίραζε παράνομα τηλεοπτικό σήμα.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημά του στη Βέροια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) δορυφορικοί δέκτες, διαφόρων εταιρειών, μία (1) εξωτερική μονάδα αποθήκευσης (usb) και ένας (1) εσωτερικός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε προηγηθεί μήνυση, που υπέβαλλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πληρεξούσιος δικηγόρος ανώνυμης εταιρίας παροχής υπηρεσιών σε ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η μήνυση αφορούσε σε δορυφορική «πειρατεία» των υπηρεσιών που παρέχει η συγκεκριμένη εταιρεία, μέσω παράνομης διανομής τηλεοπτικού σήματός της σε μεγάλο αριθμό «συνδρομητών».

Σε βάρος του 34χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά στην πνευματική νομοθεσία και την προστασία των συνδρομητικών υπηρεσιών, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS