ΑρχικήinetΗ Apple είναι ενάντια σε ένα Stylus αλλά αυτό δεν σημαίνει πως...

Η Apple είναι ενάντια σε ένα Stylus αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν δουλεύουν πάνω σε κάτι τέτοιο

apple-stylus-patent

Η Apple από ανέκαθεν ήταν κάθετη σε ένα stylus για τις συσκευές της, ναι το πενάκι που λέμε ελληνιστί και που το έχει υιοθετήσει όχι και άσχημα η Samsung ως βασικό εξάρτημα στο Galaxy Note της.

O Steve Jobs όσο ήταν στο τιμόνι της Apple δεν ήθελε να ακούσει να μιλάνε καν για κάτι τέτοιο μιας και πίστευε πως αν μια συσκευή έχει πενάκι ή stylus αυτό αυτόματα σημαίνει πως οι κατασκευαστές της κάνανε κάπου ένα τρομερό λάθος.

“if you see a stylus, they blew it.”

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η ομάδα στο Cupertino δεν έχει πειραματιστεί και δεν συνεχίζει να πειραματίζεται σε μια τέτοια ιδέα.

Συγκεκριμένα την προηγούμενη εβδομάδα στο γραφείο ερασιτεχνιών U.S. Patent & Trademark Office ακόμη μια πατέντα της Apple έκανε την εμφάνιση της και σε αυτή μας παρουσιάζεται ένα ενεργό, active, stylus όπως το ονομάζουν.

Η καινοτομία της συγκεκριμένης πένας είναι το πόσο καλά αποκρίνεται στον χρήστη με βάση το πρωτοποριακό σχεδιασμό των αισθητήρων που έχει!

Patently Apple, which discovered the new patent application, explains Apple’s Active Stylus works differently to conventional styluses. Rather than blocking the electric field lines between the drive and sense electrodes of a capacitive touch sensor panel, it can either ”act as a drive electrode to create an electric field between the drive electrode and the sense lines of a mutual capacitive touch sensor panel, or as a sense electrode for sensing capacitively coupled signals from one or more stimulated drive rows and columns of the touch sensor panel or both.”

Μάλιστα η ίδια η Apple αναφέρει στο κείμενο της ευρεσιτεχνίας αυτής το γεγονός ότι θα ήταν ιδανική λύση για το iPhone 5 και για το iPad.

Να τονίσουμε βέβαια ότι στην δημοσιότητα κατά καιρούς και άλλες πατέντες της Apple βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά ελάχιστες είναι αυτές που τελικά ακολουθούν τον δρόμο της παραγωγής.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS