ΑρχικήsecurityΠροσοχή!! Νέο Trojan για Android μεταμφιεσμένο σε Google Play

Προσοχή!! Νέο Trojan για Android μεταμφιεσμένο σε Google Play

android ddos

Η ρωσική εταιρία ασφαλείας Doctor Web ανακάλυψε ένα νέο Trojan για Android που βοηθά τους hackers να κάνουν επιθέσεις Distributed-denial-of-service (DDOS). Είναι επίσης ικανό να στείλει sms σύμφωνα με τις εντολές που λαμβάνει από τους hackers που το χειρίζονται.

Σύμφωνα με την έκθεση, το κακόβουλο λογισμικό που ονομάζεται “Android.DDoS.1.origin” πιθανότατα εξαπλώνεται μέσω επιθέσεων τύπου social engineering και μεταμφιέζεται σαν μια νόμιμη εφαρμογή της Google, Google Play.

Μετά την εγκατάσταση, το κακόβουλο λογισμικό δημιουργεί ένα εικονίδιο της εφαρμογής που μοιάζει με το εικονίδιο του Google Play. Αν ένας χρήστης χρησιμοποιήσει το ψεύτικο εικονίδιο του Google Play, θα ξεκινήσει κανονικά η εφαρμογή του Google Play , αλλά στο παρασκήνιο, θα ξεκινήσει και η κακόβουλη δραστηριότητα.

Μόλις το κακόβουλο λογισμικό έχει ξεκινήσει, θα στείλει τον αριθμό τηλεφώνου του θύματος στους hackers και στη συνέχεια περιμένει για περαιτέρω οδηγίες, αναφέρει το ehackingnews.

Έτσι οι hackers μπορούν να ξεκινήσουν επιθέσεις DDOS εναντίον οποιουδήποτε server στέλνοντας ένα μήνυμα με εντολές που περιέχουν την IP του server και το port (θύρα). Μετά την παραλαβή των οδηγιών, το κακόβουλο λογισμικό αρχίζει να στείλει πακέτα στην καθορισμένη διεύθυνση.

Το malware μειώνει την απόδοση της μολυσμένης συσκευής και το θύμα θα πάρει πολύ υψηλούς λογαριασμούς Internet και SMS.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS