ΑρχικήinetH Apple σκοπεύει να φέρει την πολύ γρήγορη 802.11ac WiFi συνδεσιμότητα στα...

H Apple σκοπεύει να φέρει την πολύ γρήγορη 802.11ac WiFi συνδεσιμότητα στα επερχόμενα Mac

macbook_pro_retina

Έχοντας ανασχεδιάσει σχεδόν όλα της τα προϊόντα η Apple το 2012, η εταιρεία του Cupertino μάλλον δεν θα αλλάξει τον σχεδιασμό των Mac το 2013. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα λόγος για να είστε ενθουσιασμένοι με τα μοντέλα των Mac που θα κυκλοφορήσουν το νέο έτος, διότι η Apple θα αναβαθμίσει το εσωτερικό τους αρκετά.

Αν το πολύ γρήγορο ίντερνετ είναι αυτό που σας ενδιαφέρει, τότε θα χαρείτε να ακούσετε ότι μια καινούργια αναφορά, ισχυρίζεται ότι η Apple θα παρουσιάσει ένα καινουργιο chipset αυτό το χρόνο, το οποίο θα φέρει 802.11ac συνδεσιμότητα στο Mac.

Σύμφωνα με το The Next Web, η Apple δουλεύει μαζί με την Broadcom για να φέρει τα πολύ γρήγορα 802.11ac chip στα Mac αυτή τη χρονιά.  Το 802.11ac συχνά αναφέρετε ως 5G Wi-Fi, διότι δίνει στον υπολογιστή αυξημένη απόδοση, μεγαλύτερη χωρητικότητα, μεγαλύτερη κάλυψη και ακόμα καλύτερη διάρκεια μπαταρίας.

Οι φήμες ήθελαν την Apple να παρουσιάζει το συγκεκριμένο chip στα Mac του 2012, ωστόσο δεν το έκανε. Αυτή τη στιγμή το 802.11ac βρίσκεται υπό δοκιμή και αν η Apple το παρουσιάσει στα νέα Mac τότε θα ανεβάσει αρκετά το προφίλ του, ενώ οι υπόλοιποι κατασκευαστές υπολογιστών θα τρέχουν για ακόμη μια φορά να την φτάσουν.

Βέβαια, παρόλο που η Apple και η Broadcom έχουν κλείσει συμφωνία για τα νέα Wi-Fi chip, η δεύτερη ακόμα δεν έχει τελειώσει με την ανάπτυξη τους. Ακόμα δεν είναι γνωστό το πότε θα είναι διαθέσιμα, ωστόσο όταν κυκλοφορήσει αναμένεται η απόδοση τόσο στο iCloud όσο και στο AirPlay να αυξηθεί δραματικά, με αποτέλεσμα η ποιότητα να γνωρίσει εξίσου μεγάλη βελτίωση.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS