ΑρχικήsecurityΠροσοχή! αν χρησιμοποιείτε ΙΕ8 αλλάξτε browser

Προσοχή! αν χρησιμοποιείτε ΙΕ8 αλλάξτε browser

explorer bug

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν ανακαλύψει πρόσφατα ένα bug στον Internet Explorer που επιτρέπει την απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα σε ένα ευάλωτο υπολογιστή.

Η Microsoft έχει επιβεβαιώσει ήδη το ελάττωμα ασφαλείας και κυκλοφόρησε το Fix it ένα εργαλείο που θα βοηθήσει προσωρινά τους χρήστες στη διαμόρφωση του browsers τους, προκειμένου να παραμείνουν ασφαλείς μέχρι να δώσει στην κυκλοφορία μια ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας.

Ενώ η εταιρία του Ρέντμοντ εξακολουθεί να εργάζεται για ένα patch, ο Jindrich Kubec,  Director of Threat Intelligence της εταιρίας ασφαλείας Avast αναφέρει ότι ο Internet Explorer (σύμφωνα με τις αναφορές της εταιρίας του) έχει υποστεί πολλές επιθέσεις από τουλάχιστον εννέα μη ασφαλείς ιστοσελίδες.

Πιο συγκεκριμένα ο κος Jindrich Kubec,ανέφερε στο TheNextWeb ότι τουλάχιστον τέσσερις ιστοσελίδες μέχρι σήμερα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το ελάττωμα του browser, ενώ υπάρχουν πέντε διαφορετικές ιστοσελίδες που έχουν ήδη βγει offline.

Η Microsoft συνιστά στους χρήστες που χρησιμοποιούν τον ΙΕ8 να αναβαθμίσουν σε IE9 και IE10, δεδομένου ότι δεν επηρεάζονται από το ελάττωμα. Το πρόβλημα όμως είναι με τους  χρήστες των Windows XP, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν πέρα τον IE8.

Από αυτή την άποψη, η μετάβαση σε ένα διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης ή την χρησιμοποίηση του Microsoft Fix είναι οι δύο μόνες διαθέσιμες επιλογές προς το παρών τουλάχιστον.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS