ΑρχικήinetΓιατί η Apple θα πρέπει να σταματήσει να δημιουργεί δικές της εφαρμογές

Γιατί η Apple θα πρέπει να σταματήσει να δημιουργεί δικές της εφαρμογές

weather-app

Όταν αγοράσετε το νέο σας iPhone και το ανοίξετε για πρώτη φορά θα παρατηρήσετε ότι η Apple σας έχει μερικές προ εγκατεστημένες εφαρμογές να σας περιμένουν.

Είναι μια υπέροχη ιδέα μιας και επιτρέπει και στον πιο απλό χρήστη να ξεκινήσει την περιήγηση του στον κόσμο των εφαρμογών κάνοντας διάφορες ενέργειες!

Που είναι λοιπόν το πρόβλημα μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος σε αυτό; To πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός πως οι περισσότεροι χρήστες θα κρατήσουν αυτές τις εφαρμογές ως βασικές και δεν θα τις αντικαταστήσουν με κάποια άλλη που κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά.

Και αυτός είναι και ο λόγος που η Apple πρέπει να σταματήσει να δημιουργεί τις δικές της εφαρμογές μιας και κακά τα ψέματα είναι κάτω του μέτριου.

Σχεδόν όλες της οι εφαρμογές μπορούν να αντικατασταθούν σήμερα από πολύ καλύτερες και αυτό είναι γεγονός. Ποιος ο λόγος λοιπόν να σπαταλάει χρήματα και δυναμικό για 2ης επιλογής εφαρμογές που θα μείνουν στον χρήστη μόνιμα;

Αντί αυτού θα μπορούσε να διοργανώνει κάθε χρόνο ένα διαγωνισμό για τις καλύτερες εφαρμογές και οι νικητές να βλέπανε την εφαρμογή τους προ εγκατεστημένη από την Apple στο επόμενο iPhone ή iPad τους.

Μια κίνηση που αν μη τι άλλο θα ήταν τελείως πρωτοποριακή και θα έκανε το app store ακόμη πιο ανταγωνιστικό.

Όταν έκανε την εμφάνιση του πρώτο iPhone το 2007 είχε σαν προ εγκατεστημένες εφαρμογές και αυτές της Google και πιο συγκεκριμένα τους χάρτες και το YouTube. Και οι 2 το 2007 ήταν πολύ όμορφες για τα τότε δεδομένα και σήμερα εν έτη 2013 είναι ακόμη καλύτερες με μια μικρή διαφορά…. Δεν τις διαχειρίζεται πλέον η Apple και δεν είναι προ εγκατεστημένες.

Αν δούμε τον ανταγωνισμό οι χρήστες Android κινητών και με βάση το παραπάνω παράδειγμα έχουν καλύτερες και πιο όμορφες εφαρμογές προ εγκατεστημένες σε σχέση με τους τωρινούς χρήστες του iOS. Έτσι η αρχική τους εμπειρία με το κινητό είναι κατά πολύ ανώτερη πλέον.

Και ενώ στον κόσμο των εφαρμογών τα τελευταία χρόνια είχαμε τεράστια άλματα προόδου η Apple φαίνεται να έχει εγκλωβιστεί στο παρελθόν της.

Οι πιο πρόσφατες εφαρμογές της Apple οι χάρτες της και το podcast είναι τελείως απογοητευτικές. Για τους χάρτες τα έχουμε ξαναπεί χιλιάδες φορές και όσο για την εφαρμογή των podcast που την χρησιμοποιούμε καθημερινά μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως θέλει τεράστιες αλλαγές για να γινεί λειτουργική και εύχρηστη όπως παρόμοιες προσπάθειες στον ίδιο χώρο.

Μήπως θέλετε να αναφερθούμε  στην πανάρχαια εφαρμογή του καιρού της Apple που από το 2007 και μετά δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου; Αν ρίξετε μια ματιά σε ένα Android κινητό οι προ εγκατεστημένες εφαρμογές της Google είναι έτη φωτός καλύτερες από άποψη λειτουργικότητας και μονο.

Η Apple έχει το καλύτερο κινητό της αγοράς, και το καλύτερο μάρκετ εφαρμογών με χιλιάδες προγραμματιστές να δημιουργούν πανέμορφες εφαρμογές, είναι καιρός λοιπόν να κάνει κάτι για τις δικές της που ειλικρινά κάθε φορά που τις ανοίγουμε είναι σαν να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στον χρόνο.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS