ΑρχικήsecurityΤα Windows RT έγιναν jailbroken και μπορούν να τρέξουν εφαρμογές για...

Τα Windows RT έγιναν jailbroken και μπορούν να τρέξουν εφαρμογές για desktop

surface

Ακόμα κι αν η Microsoft έχει πει πολλές φορές ότι τα Windows RT είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 8 σε ταμπλέτα, πολλοί έχουν συσανασχετούν που το λειτουργικό σύστημα δεν υποστηρίζει τις παραδοσιακές εφαρμογές των Windows.

Ο λόγος ήταν λίγο πολύ προφανής: από τότε που αναπτύχθηκαν τα Windows RT για συσκευές ARM,  μπορούσαν να χειριστεί μόνο ARM-optimized processes

Μια δημοσίευση όμως από το Surfsec blog,αποκαλύπτει έναν τρόπο για να γίνει jailbreak το λειτουργικό σύστημα των Windows RT ούτως ώστε να μπορεί να τρέξει unsigned εφαρμογές που τρέχουν στα PC, μέσα στα Windows RT.

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να ξεπεράσουν τον περιορισμό της Microsoft και να τρέξουν τις παραδοσιακές εφαρμογές των Windows στα RT ή σε οποιαδήποτε άλλη ταμπλέτα με το νέο λειτουργικό σύστημα.

Το blog ισχυρίζεται ότι ¨η απαγόρευση των παραδοσιακών desktop εφαρμογών δεν είναι τεχνικό θέμα, αλλά καθαρά μια απόφαση για το μάρκετινγκ” και ότι “τα Windows RT χρειάζονται το οικοσύστημα Win32 για να ενισχύσουν τη θέση τους ως ένα εργαλείο παραγωγικότητας.

Όμως ακόμα κι αν όλα αυτά ακούγονται σαν πολύ καλά νέα για τους χρήστες των Windows RT, υπάρχουν πολλές αδυναμίες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.
Μία από αυτές είναι ότι το jailbreak θα διαρκέσει μόνο μέχρι να κάνετε επανεκκίνηση της συσκευής σας (κατι σαν το tethered των iOS συσκευών).

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS