ΑρχικήinetΤι θα δούμε στην CES 2013;

Τι θα δούμε στην CES 2013;

CES-2013-logo

Εκατόν πενήντα χιλιάδες άνθρωποι υπολογίζεται ότι θα επισκεφτούν αυτή την εβδομάδα το συνεδριακό κέντρο του Λας Βέγκας για να παραστούν στο International Consumer Electronics Show 2013. Περισσότερες από 3.000 επιχειρήσεις αναμένεται να παρουσιάσουν 20.000 νέα προϊόντα -από θαυματουργές θήκες για smartphone μέχρι ονειρεμένα αυτοκίνητα. Η έκθεση ανοίγει τις πόρτες της σε 5 χιλιάδες δημοσιογράφους το βράδυ της Δευτέρας και την Τρίτη η Ένωση της βιομηχανίας ηλεκτρονικών υποδέχεται επαγγελματίες από όλο τον κόσμο. H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 11 Ιανουαρίου.

Η Microsoft θα λάμψει δια της απουσίας της

Αυτή είναι η πρώτη χρονιά από το 1995 κατά την οποία η Microsoft θα απουσιάζει από το σόου. Ο Μπιλ Γκέιτς έκοβε το νήμα επί σειρά ετών, με τον Στήβεν Μπάλμερ να τον διαδέχεται μέχρι και το 2012. Φέτος, ο επικεφαλής της Microsoft δεν θα ανέβει στην σκηνή για να δώσει το περίφημο Keynote. Μετά από 15 χρόνια, τον ρόλο της Microsoft θα αναλάβει τουλάχιστον φέτος, ο Δρ. Πωλ Τζέικομπς CEO της Qualcomm, μια εταιρία που πουλάει «με το τσουβάλι» τσιπ για φορητές συσκευές τα τελευταία χρόνια. Η ομιλία του Τζέικομπς έχει τίτλο “Born Mobile”, ένα ακόμα δείγμα ότι το PC έχει εκθρονιστεί. Η Microsoft θα απουσιάζει σύσσωμη από την CES, τα βλέμματα όμως θα στραφούν στην εταιρεία πάλι όταν, πριν κλείσει ο Ιανουάριος, δούμε το πρώτο tablet δικής της κατασκευής με Intel Inside, το Surface Pro με Windows 8 Pro. Εκτός αυτού, από την CES δεν θα λείπουν Lenovo, Asus και άλλοι κατασκευαστές υπολογιστών που θα επιδεικνύουν PC με νέα σχεδίαση και Windows 8 -εξάλλου, η Intel θα είναι εκεί και όλα δείχνουν ότι θα επιμείνει στα Ultrabook.

Άλλοι μεγάλοι απόντες

Πάντως, Dell και Hewlett Packard θα απουσιάζουν επίσης από το σόου και στην έκθεση θα κυριαρχούν τα οικονομικά tablet 7 ιντσών κάθε λογής και η αρχιτεκτονική της ARM θα έχει την τιμητική της.

Παραδοσιακά «απών» από την CES δηλώνουν Apple, Amazon, Google (όπως και η Motorola). Nokia και HTC θα παραχωρήσουν επίσης τη θέση τους στην Sony -η οποία ακούγεται ότι θα ανακοινώσει ένα ή δύο smartphone, αν και η προσοχή της είναι στραμμένη στην τηλεόραση-, στην Intel (η οποία πέρσι είπε πολλά για τα ακριβά όπως αποδείχτηκε Ultrabook) αλλά και στους κατασκευαστές δικτυακούς εξοπλισμού της Ανατολής όπως η ZTE και η Huawei που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος εν μέσω κρίσης για να προτείνουν φτηνότερα μοντέλα.

Η απουσία μεγάλων παικτών από την CES 2013 εξηγείται. Το Mobile World Congress παίρνει την σκυτάλη τον Φεβρουάριο στην Βαρκελώνη και πολλές εταιρείες ακολουθούν το παράδειγμα της Apple, αφήνοντας τις μεγάλες ανακοινώσεις για τις δικές τους εκδηλώσεις (όπως για παράδειγμα κάνει και η Samsung).

Τηλεόραση, αγάπη μου

H τηλεόραση δηλώνει άλλη μια χρονιά «παρών» με τεχνολογίες ultra HD (γνωστή και ως 4K LCD TV, τέσσερις φορές υψηλότερη ανάλυση από το σημερινό high definition) και OLED να κάνουν την εικόνα πιο ευκρινή, τα χρώματα πιο ζωντανά και τα πλαίσια αδιόρατα. Οι τιμές όμως, ανεβαίνουν και μάλιστα πολύ, ίσως πάρα πολύ. Στον ίδιο τομέα αναμένονται ανακοινώσεις από την Samsung (η οποία έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα παρουσιάσει μια τηλεόραση με εξαιρετικά πρωτότυπη σχεδίαση) , την LG (η οποία θα διαθέσει εμπορικά την πρώτη OLED TV των 55 ιντσών), την Sony, την Panasonic και άλλους κατασκευαστές.

Στα χωράφια τους λέγεται άλλωστε ότι θα μπει και η Intel, αποκαλύπτοντας την πρώτη της συσκευή για την τηλεόραση και μια συνδρομητική υπηρεσία που θα επιτρέπει στον συνδρομητή να επιλέγει τα κανάλια που θέλει να βλέπει, όχι έτοιμα πακέτα (ala carte programming).

Ο… Κιττ ζωντανεύει

Κατά τα άλλα, τα 173 χιλιάδες 728 τετραγωνικά τετραγωνικά μέτρα της CES 2013 θα καταλαμβάνονται από… αυτοκίνητα: η πλειονότητα των κατασκευαστών αυτοκινήτων θα είναι εκεί και έχει κάτι να δείξει, είτε αυτό αφορά στο λεγόμενο infotainment ή ακόμα και σε αυτοκίνητα που οδηγούνται μόνα τους. Ford, Audi, Chrysler, General Motors, Hyundai, Toyota, Subaru και Kia θα είναι στην CES -Audi και Toyota λέγεται ότι θα παρουσιάσουν αυτοκίνητα «τύπου Κιττ».

Τέλος, στην CES 2013 αναμένεται να παρουσιαστούν πολλά γκάτζετ και τεχνολογία που φιλοδοξούν να μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο «έξυπνο σπίτι» με οικιακούς αυτοματισμούς που δεν μπορούμε ακόμα να φανταστούμε.

in

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS