Αρχικήinet2013 η χρονιά του Gigabit Wi-Fi

2013 η χρονιά του Gigabit Wi-Fi

Τέρμα η πλάκα! χάρη στο 802.11ac το Gigabit Wi-Fi έρχεται στο σπίτι σας αλλά και για εταιρικά δίκτυα.Αφορά βέβαια χώρες που έχουν Gbps συνδέσεις.

wifi cisco

Λας Βέγκας – Πέρυσι, η Broadcom ξεκίνησε δουλεύει στα τα chipsets 802.11ac τα οποία θα μπορούσαν να φτάσουν ταχύτητες έως και 1.3Gbps.

Routers και συστήματα που θα μπορούσαν να έρθουν και να υποστηρίξουν το 802.11ac, ωστόσο αυτό παρέμεινε όνειρο.Το 2013 θα αλλάξουν όλα. Η χρονιά του Gigabit Wi-Fi ήρθε. Και αυτό γιατί το 802.11ac τελικά θα υιοθετηθεί ευρέως. Οι CES Cisco / Linksys, D-Link, Netgear έχουν όλες κυκλοφορήσει συμβατά routers με το 802.11ac.

Επιπλέον, η Broadcom μπαίνει στο παιχνίδι αλλά φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρό ανταγωνισμό για το Wi-Fi chipset. Το Qualcomm. Το CES Qualcomm εχει να επιδείξει το StreamBoost 802.11ac chipset Atheros . Η D-Link έχει ήδη συμφωνήσει να προσφέρει τέτοια routers. Ο ανταγωνισμός μεταξύ τους φέρνει χαμηλότερες τιμές και περισσότερες συσκευές. Όσον αφορά την τακτική πολιτικής του Wi-Fi είναι εξίσου σημαντική με την επιτυχία της τεχνολογίας. Παρόλο που το 802.11ac δεν είναι έτοιμο ακόμα είναι πολύ πιο κοντά από ότι ήταν μέχρι τώρα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η Wi-Fi Alliance και η Wireless Gigabit Alliance (WiGig), έχουν ανακοινώσει ότι θα εδραιώσουν την πιστοποίηση και ανάπτυξη της WiGig στο πλαίσιο της Wi-Fi Alliance. Η Wi-Gig είχε δουλέψει και για ταχύτητες 802.11ad, γενιά πέραν του 802.11ac κάτι που θα  φέρει τελικά ταχύτητες έως 7Gbps στο Wi-Fi σας. Αυτό μόνο παρήγορο μπορεί να είναι σύμφωνα με τα σημερινά δίκτυα 802.11n των 300Mbps που δίνουν ταχύτητες 802.11ac gigabit και άνω.

Όλα αυτά είναι ωραία και καλά, αλλά θα πρέπει να έχετε καταρχήν το δίκτυο (αχ ρε Ελλάδα) υπολογιστές, συσκευές και tablets που μπορούν να λειτουργήσουν με 802.11ac. Σίγουρα, κάποιοι θα αγοράσουν 802.11ac προσαρμογεις , αλλά οι περισσότεροι δεν θα κάνουν τον κόπο. Ευτυχώς για την Gigabit Wi-Fi, οι πωλητές υπολογιστών και συσκευών έχουν πάρει το 802.11ac σαν μόδα. Φαίνεται ότι η Apple θα υποστηρίξει το 802.11ac μέσα στο 2013. Και βέβαια αφού το κάνει η Apple σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλοι προμηθευτές.

Όπως είπε ο Craig Mathias πρόεδρος της Farpoint Group αυτό που μπορεί να είναι πιο σημαντικό για τις επιχειρήσεις με 802.11ac εφόσον αναπτυχθεί κατάλληλα, είναι ότι θα φέρει ‘’συνολική αξιοπιστία και …. χωρητικότητα. (για να κατεβάσετε το pdf απαιτείται εγγραφή). Αυτό σημαίνει την εκπλήρωση διαφορετικών αναγκών ενός μεγάλου και συνεχώς αυξανόμενου αριθμού χρηστών με έναν εξίσου αυξανόμενο αριθμό συσκευών ανά χρήστη καθώς και ισχυρούς συνδυασμούς εφαρμογών. Απαιτήσεις και όχι μόνο για τη μέγιστη δυνατόν τροφοδότηση’’.

Η ταχύτητα μπορεί να είναι ‘’φοβερή’’ αλλά για πολλούς διαχειριστές δικτύων το να μπορούν να παρέχουν πιο αξιόπιστο και ισχυρό Wi-Fi στους χρήστες τους θα μπορούσε να είναι η καλύτερη είδηση που θα πάρουν για φέτος. Για αυτούς το 802.11ac δεν θα έρθει αρκετά σύντομα.

Zdnet

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS