ΑρχικήsecurityΝέα προειδοποίηση για Malware από μήνυμα του "Facebook"

Νέα προειδοποίηση για Malware από μήνυμα του “Facebook”

Αν συναντήσετε ένα e-mail με τίτλο “Baby please check my photo,” ή ένα με θέμα “I miss you, Check my new video please,” φροντίστε να μην κάνετε κλικ στο σύνδεσμο που περιέχει, δεδομένου ότι θα σας οδηγήσει σε μία ιστοσελίδα που περιέχει malware.

Ερευνητές ασφαλείας της Bitdefender ανέλυσαν τα spam emails που συνήθως ισχυρίζονται ότι έρχονται από το Facebook από το προφίλ ενός κοριτσιού με το όνομα Μαρία.

Δείτε ένα παράδειγμα

facebook maria malware

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, οι χρήστες που κάνουν κλικ στο link που περιέχει το μήνυμα οδηγούνται σε ένα δικτυακό τόπο, όπου ένας Java κώδικας αρχίζει αυτόματα να κατεβάζει και να εγκαθιστά ένα malware που η Bitdefender εντοπίζει σαν Trojan.JS.Downloader.BNM (είναι ένα JavaScript)
Το Trojan από τη στιγμή που εισέλθει στον υπολογιστή του θύματος αρχίζει την συλλογή προσωπικών στοιχείων από τον υπολογιστή.

Φροντίστε να έχετε πάντα ενημερωμένες τις εφαρμογές ασφαλείας σας όπως λύσεις antivirus και firewall. Οι ενημερώσεις του λειτουργικού σας συστήματος στην ώρα τους χωρίς καθυστερήσεις είναι επίσης πολύ καθοριστικές για μια πιο ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS