ΑρχικήsecurityΗ εξελιγμένη απάτη "Faceboourk"

Η εξελιγμένη απάτη “Faceboourk”

Αρκετοί χρήστες του Facebook έχουν αποκτήσει την αντίληψη που χρειάζεται για να καταλάβουν πότε κάποιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οδηγεί σε ριψοκίνδυνα μονοπάτια  και ξέρουν πώς να το χειριστούν. Γενικά είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς τι είναι spam και τι δεν είναι. Ωστόσο, μια νέα απάτη που εμφανίστηκε και ανακαλύφθηκε από τον developer Troy Hunt στο blog του, είναι λίγο πιο περίπλοκη και περισσότερο καμουφλαρισμένη από τις γνωστές μας απάτες στο Facebook.

Για να το θέσουμε καλύτερα είναι πραγματικά αρκετά ύπουλη. Η απάτη έρχεται με ένα email που περιέχει ένα σύνδεσμο που υποτίθεται ότι σας μεταφέρει σε ένα βίντεο από γνωστά πρόσωπα. Αντ ‘αυτού, θα σας οδηγήσει σε μια εντελώς φυσιολογική εμφάνιση της σελίδας του Facebook που κάνετε log-in.

login-warning

Αν συνδεθείτε, θα σας ζητήσει να ενημερώσετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας σας και τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας. Ωστόσο, όλη η διαδικασία φαίνεται γνήσια, ακριβώς όπως στο Facebook.

Όπως επισημαίνει ο Hunt στη δημοσίευση του, η απάτη δεν έχει ακόμα επισημανθεί σαν spam, όπως γίνεται πολύ γρήγορα με άλλες γνωστές απάτες λόγω της προχειρότητας ή της κακής σύνταξης και ορθογραφίας που χρησιμοποιήθηκε για να γίνει η σελίδα. Η εν λόγω απάτη είναι πολύ προσεγμένη και μόνο ένα πράγμα φανερώνει τις κακές προθέσεις της: το URL του site είναι faceboourk.com, αναφέρει το facecrooks.
Είναι από τις πιο ύπουλες απάτες στο Facebook, αλλά διδάσκει ένα σημαντικό μάθημα: να είστε προσεκτικοί  πάντα όταν αν σας ζητηθούν προσωπικές πληροφορίες. Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στην ιστοσελίδα που βρίσκεστε.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS